Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Живот на кредит - как да не затъваме в дългове?
Автор: Екип на Blagoevgrad24.bg 07:00 / 12.11.2019Коментари (0)781
©
На всеки може да му се наложи да вземе пари на заем. Дали от близки или приятели, дали от банки или небанкови финансови институции. Важното при взимането на пари на заем е връщането им. Ето и няколко съвета за това как да не попадаме в порочната дългова спирала.

Дълговата спирала е ситуация, в която теглиш един кредит, за да погасиш друг. Главната причина хората да не могат да изплатят заемите си е, че теглят повече от колкото им трябва без да се съобразяват от месечните вноски по кредите, които взимат. Златното правило при теглене на кредит е месечната вноска да не надвишава 30%. С други думи казано, ако месечната Ви заплата е 1100 лв., месечната вноска на вашия кредит не бива да надвишава 330лв. Така ще можете спокойно да внесете месечната си вноска и да покриете разходите си за месеца.

Преди да кандидатствате за кредит, без значение дали е това ще бъде банков кредит, бърз кредит или кредит до заплата, винаги сравнявайте условията на различните заемодатели. Проучете таксите по кредите, възможностите за предсрочно плащане и винаги сравнявайте кредитите по годишният процент на разходите (ГПР). ГПР изчислява както лихвите така и таксите по един кредит и предотвратява неочаквани изненади при изплащането му.

Не играйте руска ролетка с личните си финанси. Когато става въпрос за бързи кредити, винаги проверявайте небанковата финансова институция, която предлага заема. Никога не взимайте кредит от компания, за който нищо не сте чували или не можете да намерите информация онлайн. Има достатъчно отвъртени компании за бързи кредити на пазара, където можете да кандидатствате без да се притеснявате, че ще бъдете излъгани.

Ако все пак се окажете в ситуация, в която не можете да върнете кредита, който сте взели обърнете се незабавно към заемодателя. Повечето компании предлагат удължаване и преструктуриране на кредита по начин, по които да можете да върнете задълженията си. В случай, че не сте преценили добре месечните вноски, които можете да си позволите това е добър вариант да избегнете дълговата спирала.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: