Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жилищна кооперация в Пловдив е застрашена от срутване заради ВиК авария
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:46 / 15.09.2020Коментари (7)387
©
Спукан уличен водопровод от няколко дни пълни като аквариум избените помещения на кооперация в Пловдив. Живеещите в нея са сериозно обезпокоени, че водата е подкопала вече основите на сградата. 

Преди пет дни Тошко Цонев случайно слиза до избата на жилищната си кооперация и с изненада установява, че всичко плува във вода. Тръгва по коридора и вижда,че водата извира отвън, като се просмуква през една от стените на блока.

"Водата влиза от последната изба, която граничи с тротоара. И от тази последна изба, точно там, където се съединяват подът и стената, от самия ръб, извира вода. Според мен тази вода е питейна и идва от водопреносната система на ВиК", заяви Цонев пред Нова тв.

Домоуправителят на пететажната сграда подава два сигнала до дежурния във ВиК още в четвъртък. Оттам й отговорили, че ще изпратят екип при първа възможност.

"И до момента няма изпратен екип да видят откъде, какво и защо водата продължава  да тече вътре. По-скоро безотговорност към такива малки клиенти като етажните собственици, които имаме проблеми с ВиК", смята Елена Христевска - домоуправител на кооперацията.

Така докато чакат вече дни наред екип на ВиК, водата в избените помещения стига половин метър. За да не влезе в асансьорната шахта, Тошко включва електрическата помпа и по три пъти на ден от четвъртък насам изпомпва водата.

"Това по някакъв начин подкопава основите на сградата, тъй като на места има вече пръст, която от някъде е докарана с водата. Това ме навежда на мисълта, че има вече някакво подкопаване от тази вода", смята той.

Другото голямо притеснение на всичките 14 семейства, който живеят в кооперацията, е водата да не влезе в машинното отделение на асансьора. Преди четири години се наводнил двигателят на съоръжението и близо две години останали без асансьор. Много от имуществото на хората в избеното помещение е унищожено.

Според Лилия Чолакова, която е професионален домуправител на над 600 жилищни сгради в Пловдив, сега хората могат да предявят претенции към ВиК. Екипът ни също подаде сигнал до ВиК. Техниците, които пристигнаха на място, установиха, че става дума за скрита авария. С помощта на проследващи електронни апарати, мястото на теча беше локализирано.

Уверението на ВиК е, че до утре проблемът ще бъде отстранен. И основите на кооперацията ще останат сухи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Преди около месец същия случай имаше в "Кършака" Повече от месец,през нощта като е тихо се чуваше на улицата Едно шуменя сякаш тече вода!!! И една сутрин на улицата от няколко места извираше вода!!!! За нула време стана голяма локва. Теча не спираше!!Обадих се /беше събота ,отговориха ми че ще изпратят хора.. Хората дойдоха в понеделник!!! Извора вече беше огромен,течеше като река!! За един час точно майсторите си свършиха работата. Изкопаха една малка дупка свършиха нещо и засипала с един камион чакъл!!!!! Два часа след като тръгнаха гейзера отново изригна!!!!! Пак се обадих!!! Дойдоха на другата сутрин,реката беше още по -голяма!! Свършиха си работата за един.час и засипаха с още един камион.чакъл!!!!! Два часа след тях отново изригна!!!!! Обадих се!!! Дойдоха на другия ден!!!Свършиха си работата както предния ден.и след един.два часа отново изригна с още по-голяма сила!!! Обадих се!!Дойдоха на другия ден/четвърти път/ Направиха голям изкоп и най-после намериха проблема!!! Смениха тръбата!! Просто си свършиха работата!!!! За тези четири дни идваха и си отиваха с машини!! Всеки ден се изсипваше по един.камион чакъл/който се заплаща естествено!!! И водата беше питейна,и тя се заплаща /от нас разбира се// Така че колеги имайте търпение!!!
0
 
 
Ами защо си купивате апартаменти от такива като вас струват цяло състояние.
0
 
 
О да да не казвам в Тракия почти всички нови кооперации са така
0
 
 
Нямам думи...цялата им работа е такава.Нашия блок потъва от години,наклона вече доста се усеща в апартаментите,но никой не ни взема насериозно.Няма такава държава
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: