Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жестока трагедия бележи завинаги живота на наша легендарна водеща
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:46 / 12.08.2022Коментари (0)343
©
Всички мъже, белязали пътя на непрежалимата тв икона Бригита Чолакова, са вече покойници, казват нейни колеги от златната ера на БНТ. Докато е между живите, покойната говорителка, която издъхна само на 65 години през далечната 1999 г., минава под венчилото цели 3 пъти.

Първият й съпруг е Борис Николов, някогашна волейболна звезда в националния отбор. Именно спортът събира пътищата им с Чолакова, която на младини също била волейболистка. Когато се запознават, Николов е с 12 години по-възрастен от 20-годишната тогава Бригита, но осанката му е като на Ив Монтан.

Бракът им върви по мед и масло, докато в един момент тв легендата открито признава на съпруг №1, че е влюбена в друг и го моли да напусне общия им дом. Тя инициира развода, но и след раздялата двамата остават в добри отношения. Култов случай, който още се разказва от живите колеги на Гита, е как след съдебното дело двамата с Борис отишли в ресторант в центъра на София и се напили здраво.

Малко след раздялата им обаче първият съпруг на Чолакова внезапно умира. По това време тя вече е с мъжа, заради когото се развежда – известния музикант Христо Чолаков–Чандо. Когато се залюбват с телевизионната икона, Чандо също има жена до себе си, която е бременна и чака дете от него. Той успява да я убеди да направи аборт и я напуска, за да заживее с Бригита.

Говорителката дълго време се измъчвала от мисълта, че е станала причината те да махнат детето си, и смятала, че заради това прокоба е надвиснала над нея и я оставя до последно без поколение. Вторият й съпруг многократно й предлагал да си осиновят сираче, но тя категорично отказвала. Обичала децата на брат си и това й било достатъчно. С Чандо са безумно щастливи, но ги разделя ужасяваща трагедия.

Той загива в самолетната катастрофа на летище София през 1971-ва. Заедно с него живи изгарят и цяло съзвездие български знаменитости, сред които е и Паша Христова. След смъртта на Чандо Чолакова изпада в тежка депресия. По това време смятала, че няма да може да се влюби истински и осъзнала, че ако се омъжи, ще е брак по сметка. Така се взела със съпруг №3 – Дарчо Карагьозов, отново музикант.

В края на дните си иконата на БНТ откровено определя този брак като грешка и най-голямо разочарование. "След тази връзка се заклех никога повече да не се омъжвам. Само ще ви кажа, че кучето ми Ено беше много по-умно от мъжа ми", казва Бригита в едно от последните си интервюта.

Проблемите в брака им с Дарчо, който също вече не е между живите, били породени от неговия афинитет към чашката. Развеждайки се с него, говорителката повече не среща любовта. Последните си месеци изкарва в самота във вилата си в Панчарево, разчитайки финансово на малцината приятели, които има, пише "Ретро". Тя умира внезапно на 6 октомври 1999 г., без да е боледувала, като смъртта настъпва в съня й.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: