Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жената на "Цар" Киро е новият бос на клана, другите претенденти - в затвора!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:08 / 18.01.2021Коментари (0)412
©
Сериозен трус изживяла фамилията на циганския бос Кирил Рашков - Цар Киро, след като той бе прибран в затвора, за да изтърпи присъда от осем месеца в края на 2020 г. Наказанието му бе наложено заради незаконно държане на силно действащо отровно вещество - 501,5 грама живак, и старинни монети.

Веднага след заключването зад решетките на 79-годишния доайен на клана сред наследниците му се породило напрежение за властта, твърдят запознати.

По думите им още докато Кирил Рашков бил на свобода, имало стремежи за надмощие в циганската фамилия, тъй като заради разклатеното си здраве "царят" не бил в състояние да контролира изкъсо живота и бизнеса на клана. Още докато шефът лежал по болници у нас и в чужбина, били забелязани апетити на наследниците му към властта и бизнеса на фамилията, твърдят запознати. По право, като първороден син принц Ангел командвал в отсъствието на баща си. Той даже се фукал със снимки на позлатения трон на татко си, става ясно от публикувани кадри в социалната мрежа.

Към престола на самозвания ромски монарх Кирил Рашков, както го определят в общността, домогвания имала и дъщеря му Събка. "Принцесата" се изживявала като еманципирана бизнес дама въпреки вековните цигански традиции, според които жената трябва да краде умело и да ражда деца. Засуканата наследница на цар Киро подмятала пред приятелки, че не по-зле от брат си Ангел може да се справи с бизнеса на фамилията.

Мераците за власт на богатата наследничка бързо рухнали, тъй като и тя бе прибрана зад решетките заради трафик на наркотици. Тя сключи споразумение с прокуратурата и на бърза ръка получи присъда от пет години затвор, след като бе спипана с хероин за близо 190 хил. лв. Така в зародиш стремежът на Събка към трона на баща й бил попарени поради невъзможност да седне в него, докато търка нар в пандиза.

В затвора е прибран и още един от евентуалните наследници на властта в ромската фамилия - любимият внук на цар Киро - Ангел Рашков. Той има ефективна присъда заради притежание на таблетки от рода на амфетамините и шофиране след употреба на алкохол. Младата надежда на клана е прибран да лежи ефективно, тъй като в биографията си има три осъждания, за които не е реабилитиран. Наскоро Рашков-младши написа в социалната мрежа, че му остават да излежи още осем месеца. В поста си той благодари на всички, които са го подкрепили в трудния момент около проблемите му с правосъдието. 

Хвърля предизвикателство към враговете си с пожелание да са здрави, за да видят как ще изживее остатъка от живота си, когато триметровата ограда с шипове на пандиза остане зад гърба му.

"Очаквайте завръщането ми в края на лятото", предупреждава Рашков-младши.

И докато издънките на клана са заключени по затворите, властната жена на цар Киро - Царица Костадинка, изобщо не приемала и намек, че някой от наследниците може да командва семейството в отсъствието на мъжа й. Същата твърда позиция Костадинка заявявала неведнъж през последните години, когато Киро многократно лежал по болници заради проблемите със сърцето и кръвното си.

В циганската общност се говори, че Костадинка нямало да допусне раздор между децата си заради власт и пари. След прибирането на мъжа й в затвора тя с желязна ръка държала властта във фамилията. Младите й се подчинявали, защото се страхували, че проблемите с правосъдието и вълненията можели да увредят и нейното здраве, както на баща им, обяснява познат на семейството. По думите му Костадинка била серт жена и докато Киро диша, тя нямало да позволи фамилията да рухне от конфликти и раздори за власт. Думата на царицата била закон за всички в клана и никой не смеел да й противоречи за нищо.

70 години любов

Едва 8-годишен, Кирил Рашков срещнал бъдещата си съпруга Костадинка. Тя е от Северна България. В рода й момичетата са обучавани специално за джебчийки. Двамата започнали да се задяват, когато станали на по 12 години, което не е необичайна възраст за циганските любовни връзки.

Цар Киро е роден на 24 май 1942 година в пловдивския квартал "Столипиново" и е най-малкият от осем деца. Той самият твърди, че корените му тръгват от стар султански род на циганския тартор Цар Гого - Алтън Гого, пише "България Днес". Историята за възкачването му на трона е като приказката за златната ябълка - не първородният, а най-младият се оказал най-силен и предприемчив. Затова Цар Гого решил да предаде властта и богатствата си на Киро.

Още по темата: общо новини по темата: 1
25.02.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: