Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жената до Боян Петров с нови разкрития за последните мигове на алпиниста
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:32 / 09.02.2019Коментари (0)1445
©
Тази седмица беше рожденият ден на алпиниста Боян Петров. За това какъв е животът без Боян разказва жената до него Радослава Ненова.

"Не мога да приема това, че той няма да си дойде никога. Нямам усещането за край. Боян никога не умира", споделя тя пред Нова тв.

Радослава е майка на сина на Боян. Още не е изминала година от изчезването на алпиниста в Хималаите. По повод рождения ден на Боян, Радослава организира премиера на книга. Това е сборника на Райнхолд Меснер. В "Убийство на невъзможното" е и последният текст на българина. Издиктувал го е преди да замине да покорява Короната.  Авторът,  който е първият алпинист, покорил Еверест без кислород и десетилетия, водил битка с обвиненията за смъртта на брат му в планината, среща Радослава след загубата й.

Два дни преди датата, на която Боян Петров трябваше да навърши 46 години, на алпиниста тя споделя: "Неговият съвет беше аз да не живея с вина.  Аз имам обвинения: "Защо не го спря?". Не можеш да живееш с тази вина. Не си го спрял, защото той го иска".

Боян не успява да изживее радостта от покоряването на Шиша Пангма. След безпрецедентна операция по издирването му, той не е открит. Радослава получава вещите му. Плакала много, докато четяла дневника му. "Сателитният телефон, снимки, неща, които е писал като дневник. Това, което ми направи впечатление като видях по-личните му записки е, че той изцяло се е фокусирал върху покоряването на Еверест – следваща цел. Явно по ирония е решил, че този връх няма да представлява трудност по пътя му към Еверест", каза тя.

Да бъде свръхчовек за него беше голяма отговорност, споделя Радослава: "Той самият в един момент може би се обърка кой е. Дали е това, което обществото иска от него или е наистина той. В един момент всеки искаше да е перфектният, този, който винаги оцелява, не се огъва, не можеше да си позволи да има слабости. Като отговорност му беше, но имаше и позитиви. Любовта на децата болни от диабет, на хора с рак -  черпеха енергия от него".


Още по темата: общо новини по темата: 49
01.06.2022 »
06.12.2021 »
30.11.2021 »
28.11.2021 »
24.11.2021 »
19.11.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: