Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жена, шофирала с 2,21 промила алкохол, предизвика катастрофа в Търговищко
Автор: ИА Фокус 11:44 / 08.02.2023Коментари (0)251
©
За срок до 24 ч в РУ-Търговище е задържана жена – водач на лек автомобил, шофирала след употреба на алкохол, която е предизвикала пътен инцидент, съобщават от ОДМВР-Търговище.

На 7.02.2023 г. около 13,19 ч е настъпил пътен инцидент на път I-4/София-Варна/, км 238+450 в община Търговище/ в близост до с. Алваново в посока Варна-София/. 22-годишна жена от гр. Шумен – правоспособен водач, управлявайки собствения си лек автомобил "Фолксваген Голф“ с шуменска регистрация в посока гр. Варна-гр. София, при движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост, е навлязла в лентата за насрещно движение. Там управляваният от нея автомобил се е блъснал последователно в две МПС – във влекач "МАН“ с шуменска регистрация с прикачено към него полуремарке, управляван от правоспособен 64-годишен водач от гр. Шумен, и в лек автомобил "Хюндай Туксон“ с шуменска регистрация, управляван от 70-годишен правоспособен водач от гр. Шумен. В резултат на пътно-транспортното произшествие са настъпили значителни материални щети и по трите МПС-участници в него. Няма пострадали хора.

При извършена проверка на водача на лекия автомобил "Фолксваген Голф“ е установено, че 22-годишната жена е управлявала моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от нея въздух 2,21 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест "Дрегер“. Същата е отказала кръвна проба за химическо изследване. Впоследствие е установено още, че тя държи у себе си 0,5 грама суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис.

22-годишната жена е задържана в РУ-Търговище за срок до 24 ч на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква "а“ от Наказателния кодекс, и две бързи производства – по чл. 343б, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 3 от НК.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: