Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жена от Габрово е издирвана от "Интерпол" в Италия, без някога да е ходила там
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 16.12.2021Коментари (0)238
©
Жена от Габрово била задържана от полицията в града, оказало се, че е  издирвана от Интерпол в Италия. Жената обаче никога не е ходила в тази държава. От МВР казаха,че вероятно има някакво объркване, разказва Нова.

Преди седмица Милена Петкова от габровско отива в Пътна полиция, за да си извади лични документи и там разбира от служител, че е издирвана с бюлетина на "Интерпол". "Един господин ми обясни, че съм издирвана от Интерпол. С моите три имена и ЕГН в КАТ ми казват,че съм правила нещо в Италия, а аз не съм си помислила за тази държава", каза Петкова.

Жената е дала писмени обяснения. "Проверката при задържането ми траеше час и половина. То не беше задържане, а нещо от типа "изчакайте да проверим", обясни още Милена.

Тя е входирала писмено запитване до МВР защо е издирвана от Интерпол. Жената и близките ѝ са в шок. "Това е супер шок. Защо да те задържат? Ти не знаеш нищо и да те задържат", каза съпругът на Милена - Николай Петков. Самата тя допълва, че от два дни е в стрес.

На официално запитване от МВР отговориха устно, че вероятно е станала грешка в Шенгенската информационна система и в Интерпол. В момента имало проверка. Факт обаче е, че все още Интерпол издирва Милена Петкова за събития, случили се в Италия. Ако жената от габровско премине европейска граница, то тя може да бъде задържана и отведена в Италия.

Информационната система на Интерпол работи с няколко данни за издирвани хора - рождена дата, месец, година и две имена. В България има още една жена със същото име и рождена дата. Това е Милена Петкова от Бургас. "Аз съм родена в град Бургас и съм живяла почти 20 години в Италия", обясни тя.

Така, Милена Петкова от Бургас се оказва, че има връзка с Италия. Пред екипа ни тя направи няколко справки – в местната областна дирекция и с карабинерите по телефона. Жената се консултира и с адвоката си в Италия. Тя има свое обяснение защо би могла да бъде търсена от службите. Повече от 20 години е живяла в Италия с мъж, с когото се разделя шумно преди две години.

"Аз извиках карабинери и ме отстраниха от вкъщи, защото беше опасно да остана там. С тези караници не се знаеше докъде ще се стигне. Дойдох си тук и повече не се върнах. Исках да му помогна, някой лев да му изпратя и звъня по телефона и никой не ми вдига. Звъня по комшии и те: "Вчера дойде линейка, мъжа ти е паднал и е починал после в линейката", разказа тя.

Заради кавгите, починалият мъж приживе е подал жалба срещу Петкова, потвърждава майка ѝ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
България в еврозоната
Матури 2024 г.
Шеф Токев хванат да шофира пиян
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: