Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жена от Габрово е издирвана от "Интерпол" в Италия, без някога да е ходила там
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:10 / 16.12.2021Коментари (0)231
©
Жена от Габрово била задържана от полицията в града, оказало се, че е  издирвана от Интерпол в Италия. Жената обаче никога не е ходила в тази държава. От МВР казаха,че вероятно има някакво объркване, разказва Нова.

Преди седмица Милена Петкова от габровско отива в Пътна полиция, за да си извади лични документи и там разбира от служител, че е издирвана с бюлетина на "Интерпол". "Един господин ми обясни, че съм издирвана от Интерпол. С моите три имена и ЕГН в КАТ ми казват,че съм правила нещо в Италия, а аз не съм си помислила за тази държава", каза Петкова.

Жената е дала писмени обяснения. "Проверката при задържането ми траеше час и половина. То не беше задържане, а нещо от типа "изчакайте да проверим", обясни още Милена.

Тя е входирала писмено запитване до МВР защо е издирвана от Интерпол. Жената и близките ѝ са в шок. "Това е супер шок. Защо да те задържат? Ти не знаеш нищо и да те задържат", каза съпругът на Милена - Николай Петков. Самата тя допълва, че от два дни е в стрес.

На официално запитване от МВР отговориха устно, че вероятно е станала грешка в Шенгенската информационна система и в Интерпол. В момента имало проверка. Факт обаче е, че все още Интерпол издирва Милена Петкова за събития, случили се в Италия. Ако жената от габровско премине европейска граница, то тя може да бъде задържана и отведена в Италия.

Информационната система на Интерпол работи с няколко данни за издирвани хора - рождена дата, месец, година и две имена. В България има още една жена със същото име и рождена дата. Това е Милена Петкова от Бургас. "Аз съм родена в град Бургас и съм живяла почти 20 години в Италия", обясни тя.

Така, Милена Петкова от Бургас се оказва, че има връзка с Италия. Пред екипа ни тя направи няколко справки – в местната областна дирекция и с карабинерите по телефона. Жената се консултира и с адвоката си в Италия. Тя има свое обяснение защо би могла да бъде търсена от службите. Повече от 20 години е живяла в Италия с мъж, с когото се разделя шумно преди две години.

"Аз извиках карабинери и ме отстраниха от вкъщи, защото беше опасно да остана там. С тези караници не се знаеше докъде ще се стигне. Дойдох си тук и повече не се върнах. Исках да му помогна, някой лев да му изпратя и звъня по телефона и никой не ми вдига. Звъня по комшии и те: "Вчера дойде линейка, мъжа ти е паднал и е починал после в линейката", разказа тя.

Заради кавгите, починалият мъж приживе е подал жалба срещу Петкова, потвърждава майка ѝ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: