Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Земеделският бранш: ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси решение на проблемите ни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:47 / 15.04.2022Коментари (0)275
©
ДПС е единствената партия, която ни подава ръка и търси решение на проблемите ни. Това заявиха представителите на 17 асоциации в земеделската и хранителната индустрия на среща с ръководството на Движението, на парламентарната му група и евродепутати от ДПС.

От страна на партията в разговора участваха лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, замeстник-председателят на Движението Йордан Цонев, който е и заместник-председател на Бюджетната комисия в НС, евродепутатите от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели и Искра Михайлова, народните представители Ализан Яхова, заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие, Имрен Мехмедова и Димитър Аврамов, членове на комисията по земеделие и Марио Рангелов, заместник-председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз.

Те представиха пред земеделските асоциации пакета от социално-икономически мерки в подкрепа на сектора, изготвен от експертите на ДПС. Предложенията получиха одобрението на бранша.

Липсва каквато и да е заинтересуваност от страна на кабинета. Нещо повече - липсва диалог с изпълнителната власт и с ресорното министерство, заявиха представителите на земеделските асоциации.

Мустафа Карадайъ и народните представители на ДПС изслушаха всички предложения за спешни и дългосрочни мерки на бранша и поеха ангажимент да търсят решение на проблемите.

ДПС е в опозиция, но при положение, че кабинетът не реагира на проблемите на бизнеса, в частност на земеделската индустрия, ние сме длъжни да предложим пакет от социално-икономически мерки, заяви Мустафа Карадайъ.

Евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели, която е първият и единствен член от България на Земеделската комисия в Европарламента, подробно разясниха на производители, преработватели и търговци възможностите за европейско подпомагане.

От 500-те милиона евро, които ЕК обяви, българските фермери би трябвало да получат 10,6 милиона евро, като към тях могат да се добавят и национални средства, които да се изплащат като държавни помощи в размер до 200% или малко над 21 млн. евро, каза Вели. Но България трябва да нотифицира тези помощи пред комисията. Тоест - ние трябва да ги защитим, те не ни се дават просто защото ни се полагат, ние трябва да обосновем предоставянето на тези помощи за най-засегнатите сектори. Всяка държава ще реши кои са най-засегнатите сектори, подчерта Атидже Вели.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: