Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Здравното министерство ускорява работата по Детската многопрофилна болница
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:56 / 18.10.2022Коментари (0)211
©
Служебният екип на Министерството на здравеопазването застава твърдо зад строителство на сграден фонд и модерна инфраструктура за дейността на Държавна многопрофилна болница за активно лечение на деца, съобщават от пресслужбата на  Министерството.

За утре е планирана и среща между министрите на здравеопазването и на регионалното развитие и благоустройството, с цел ускоряване на процеса по одобрението на подходящия терен. В началото на следващата седмица в Министерството на здравеопазването ще се събере и екип, в който освен министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев и ресорните заместник-министри, ще бъдат поканени да се включат и директорът на СБАЛДБ "Проф. д-р Иван Митев" д-р Благомир Здравков, проф. Иван Литвиненко, както и представители на неправителствени организации, се казва в пресинформацията.

Целта на стартирането на тези разговори е да се обсъдят стъпките, които трябва да бъдат предприети, за да може проектът да бъде реализиран реално, след дългите години на отлагане и то в максимално кратък срок.

Междувременно от страна на Министерството на здравеопазването са дадени ясни указания към ръководството на "Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД как да се действа, за да бъдат ускорени работата и процесите по одобряването на терен и техническо задание за проектиране и строителство на новата държавна МБАЛ за деца.

Вече е събрана информация и са разгледани всички предложени до момента варианти за имоти, подходящи за строителство с посочената цел. Съветът на директорите на държавното дружество е натоварен с подготовката на проект на необходимата структура на бъдещата държавна детска болница, въз основа на която съответно ще бъде изготвено заданието за проектиране и строителство и ще бъде избран теренът с най-подходящо местоположение и инфраструктурни характеристики, допълват от пресцентъра на МНЗ.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: