Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Затворник подлъга девойка с обещания за сватба и я ограби
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:44 / 24.01.2017Коментари (1)375
© Blagoevgrad24.bg
Наказание от 3 години и 6 месеца затвор за измама и обсебване наложи Районен съд - Варна на 37-годишен мъж.

37-год. Т. Радев беше признат за виновен по две от общо три повдигнати спрямо него обвинения - в измама при опасен рецидив и продължавано престъпление, с причинена вреда за 6000 лева (престъпление по чл. 211, вр.чл.209 от НК) и в обсебване (по чл.206, ал. 3 от НК) на лек автомобил и множество инструменти, които владеел. Случаите се отнасят за периода от месец септември 2010 г. до месец март 2011 година.

През 2010 година, докато търпял наказание за извършена предходна измама във варненския затвор, подсъдимият чрез интернет профил се запознал с по-млада от него девойка. Той се представил за строителен предприемач и двамата започнали да поддържат активна интернет и телефонна кореспонденция, без никога да са се виждали. Около два месеца след началото на контактите, Радев позвънил на момичето и обяснил, че е задържан и откаран в затвора за шофиране след употреба на алкохол. Междувременно той успял да я въведе в заблуждение, че е влюбен и иска да се ожени за нея, затова тя откликнала на молбата му да заложи различни свои и на родителите си вещи, с цел спешно да му осигури средства за адвокат, който да го измъкне от затвора. 

Така девойката, разчитайки на обещанието на Радев вещите да бъдат откупени обратно, последователно заложила лаптопа си, цифров фотоапарат, телевизор, мобилен телефон, след което - множество златни, сребърни накити и семейни ценности. Тя започнала да ходи на свиждания в затвора, по време на които подсъдимият успял да я убеди да изтегли два кредита на свое име и да му предаде парите чрез трети лица, пак с обещание той да ги изплаща.

През февруари Радев излязъл от затвора. Малко след това, нуждаейки се отново от финансови средства и скривайки, че е женен, той се пренесъл в дома на потърпевшата девойка, като заживял с нея и родителите й. Те също пострадали от негови измамливи действия, като освен това той противозаконно присвоил даден му за временно ползване лек автомобили и различни технически инструменти, на обща стойност около 3300 лева.

37-годишният Т. Радев е осъждан многократно, включително и за измама. Присъденото му наказание по обвинението за извършената измама е 3 години и 6 месеца лишаване от свобода, а за обсебването - 3 години. Съдът го призна за невиновен по обвинение в кражба на старинни вещи за близо 2900 лева. С изключение на тази сума, беше уважен и предявения за съвместно разглеждане по делото граждански иск от пострадалите.

Подсъдимият следва да изтърпи най-тежкото от така определените му наказания, а именно - 3 г. и 6 м. затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гедал е филма с Тодор Колев ,където главия герой Соколовски,Ястребовски и пр.с това преживяваше:)
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: