Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Застрахователите поискаха стикерът за Гражданската да отпадне
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:21 / 18.03.2020Коментари (1)337
©
Стикерът за застраховка "Гражданска отговорност" да отпадне поне докато трае извънредното положение заради коронавируса у нас. Това предлага Асоциацията на българските застрахователи, съобщи нейният заместник-председател Юри Копач, пише "Телеграф". 

Още преди да се обяви извънредното положение заради заразата, от асоциацията изготвили становище, че този стикер е напълно излишен и само оскъпява Гражданската. Отпадането му сега става още по-наложително заради препоръките хората да си стоят вкъщи и да избягват социалните контакти. 

Ако стикерът отпадне, няма да има изобщо нужда да се посещава офис на застраховател или да се срещате с куриер, който да ви го носи вкъщи. Всичко може да става дистанционно - от плащането до получаване на сканирано копие на полицата, което застрахователят ще праща на клиента по електронната поща, обясни Копач. 

След това застрахованото лице може веднага да провери в информационната система на Гаранционния фонд дали има валидна Гражданска. В условията на коронавирус повечето застрахователи започнаха да работят така, за да се избягва прекия контакт с клиенти - да сканират полицата и да я пращат по електронната поща. 

Остава обаче проблемът с това, че стикерът трябва да се вземе от офис на застраховател или да се достави от куриер. Самият стикер вече е напълно излишен след въвеждането на електронно издаване на застраховки от информационните системи на застрахователите и отчитането в реално време на полиците в електронната система на ГФ. Стикерът отдавна е изчерпвал своята роля като удостоверителен документ. 

Сега наличието на Гражданска отговорност се проверява само по регистрационния номер на автомобила. От АБЗ са получили уверение от Агенция "Пътна инфраструктура", че ако има нормативно решение, камерите на тол системата могат да правят и проверка за наличие на Гражданска отговорност по номера на автомобила. Отпадането на стикера ще доведе и до понижаване цената на Гражданската отговорност. Стикерът струва 1,4 лв за бройка и той се калкулира в цената. При разсрочено плащане на четири вноски сумата нараства до 5.6 лева.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 18.03.2020 г.
0
 
 
Да отпадне само физическият стикер, таксите пак да си ги внасят застрахователите, защото ми се струва, че няма да намалят цената на ГО, а просто искат да си увеличат печалбата.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Проблем с недостига и износа на лекарства
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: