Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради лошото време: Затварят границата ни с Гърция за тирове в неделя
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:58 / 04.01.2020Коментари (0)461
©
По искане на гръцките власти на граничните пунктове "Кулата-Промахон", "Илинден-Ексохи" и "Капитан Петко Войвода-Орменион" няма да бъдат пропускани тежкотоварни автомобили в неделя. Забраната влиза в сила от 6 часа сутринта. Причината е влошаване на метеорологичната обстановка и очакваният обилен снеговалеж, съобщават от МВР.

Според прогнозите характерно за лошото време "Ифестион“ са ниски температури, много бурни северни ветрове в морето, дъжд в централната, южната и източната част на страната и снеговалеж дори в райони с ниска височина в централна и южна Гърция.

Студът започва от северна Гърция, като постепенно ще обхване цялата страна. Снеговалежи се очакват и в столицата Атина. Продължителноста на циклона ще бъде около 3 дни.

От Пътна служба и пътна полиция има издадени указания за шофьорите. Забранява се движението на камиони над 1,5 тона по националната магистрала от неделя 06:00 сутринта до понеделник 24:00 следобед. Не е разрешено превозни средства да се движат в аварийната лента. Нарушението се наказва с 60 дни сваляне на номера и отнемане на шофьорска книжка. Всички превозни средства, които нямат специални гуми, трябва да бъдат оборудвани с вериги. Ще се извършват проверки на трафика в цялата национална мрежа.

Пътна полиция и пожарната ще бъдат по улиците, за да координират и подпомагат гражданите. Призовават се шофьорите да следват техните инструкции с чувство за отговорност.

Във връзка с голямото завръщане след празниците у нас се очаква интензивен трафик по магистралите и основните пътища. Пътната полиция въведоха извънредни мерки през почивните дни. Вниманието ще бъде насочено и към превенция заради предстоящото влошаване на времето. В неделя ще е облачно, възможни са слаби превалявания от сняг, температурите ще се понижат.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: