Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заплата като за голям град, предоставяне на жилище и много неизвестни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:37 / 21.09.2022Коментари (0)212
©
Болницата в Ардино търси медицински сестри и млади лекари със специалност вътрешни болести. Предлага се заплащане като в големите клиники, а общината предоставя и жилище. Засега обаче няма интерес. И докато се чакат кандидати, болницата ще решава по-неотложния проблем – как ще оцелее през зимата, съобщава БНР.

На прага на зимата пред малките общински болници стои въпросът как ще плащат високите сметки за отопление. За част от тях вече е немислимо да използват досегашните източници на отопление и се надяват на финансова помощ от местните администрации. Това се отнася особено за лечебните заведения в пограничните с Гърция планински общини, които страдат и от липсата на медицински специалисти.

Болниците в Ардино и Крумовград са сред онези малки общински лечебни заведения, на които разчитат местните жители. Поддържат ограничен брой отделения и успяват да се справят дори и в студените зимни месеци. Досега, защото при непрекъснато растящите цени на горивата вече изниква въпросът как ще оцелеят тази зима.

 

Болницата в Крумовград  се отоплява с климатици. Сметките за ток са били приемливи и ръководството ги е плащало без проблем. Сега тобаче са нараснали тройно. Само за миналия месец фактурата е била за 4 000 лева, а времето навън все още е топло, казва заместник-кметицата Неждие Акиф.

 

"Ако така вървят нещата, горе-долу имат възможности да се справят, но ако има увеличаване на тока, това би затруднило работата на болницата. Горе-долу връзват нещата, но не знаем в предстоящ месеци какви ще бъдат сметките за ток и какви ще бъдат приходите на болницата. Всичко е в неизвестни."

С високите сметки ръководството на болницата успява да се справи и чрез собствени приходи и дарения. Един от начините за справяне с кризисната ситуация е да се търси помощта на общината. Според Неждие Акиф местната администрация винаги е откликвала на призивите на лечебното заведение.

 

В сходна ситуация е общинската болница в Ардино. И тази зима тя разчита на помощта на местната администрация. Преди години лечебното заведение се отоплявало с пелети, но заради високата им цена те са били заменени с дърва. Сега и при тях поскъпването е голямо. Ако преди цената е била около 60 лева за кубик, сега е над 130 лева, изтъква директорът на болницата Гюнер Осман.

 

"Имало е периоди, когато са ползвани пелети. Ползваме дърва за огрев, за което всяка година сме подпомогнати от общинската администрация."

 

Освен високата цена на отоплението, болницата в Ардино има и друг проблем – липсата на медицински специалисти.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: