Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заместник-министър Джиков: Земеделските производители трябва да се сдружат, за да са конкурентоспособни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:29 / 07.03.2023Коментари (0)328
©
Сдружаването на земеделските производители ще повиши влиянието по веригата за доставки на храни, дела на произведените стоки, предлагани в търговската мрежа и ще увеличи конкурентоспособността. Това каза заместник-министър Тодор Джиков по време на среща с представители на групи и организации на земеделски производители, съобщиха от Министерство на земеделието. Събитието се провежда на 6 и 7 март в Стара Загора и има за цел да запознае участниците с интервенциите по Общата селскостопанска политика и Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г.

Заместник-аграрният министър подчерта, че основните предимства на обединенията на земеделските стопани и по-тясната интеграция между отделните нива на хранителната верига допринасят за по-широк достъп до пазара. "Изпълнявайки съвместно редица дейности като концентрация на предлагането, съвместен маркетинг, дистрибуция и други позволяващи им намаляване на производствените разходи дейности, се постига по-голяма гъвкавост спрямо търсенето. Създава се и възможност за трансфер на знания и иновации в областта на земеделието“, допълни още Джиков.

В рамките на срещата освен секторните интервенции, насочени само към групи и организации на производители в сектори "Плодове и зеленчуци“, "Мляко и млечни продукти“ и "Пчеларство“, бяха представени и интервенциите в селските райони, от които земеделските производители могат да се възползват.

Експертите от Министерството на земеделието представиха на участниците и рамката на националното законодателство, обхващащо секторните интервенции и интервенциите в селските райони по Общата селскостопанска политика и Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г. В събитието участваха и представители на Българска банка за развитие, които представиха финансови инструменти за кредитиране на групи и организации на производители.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Нова серия протести в подкрепа на "Мини Марица Изток" блокират АМ "Тракия"
Реформи в БДЖ
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: