Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Загадъчните случаи на българчета, изгубени и след дни намерени
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:02 / 15.11.2022Коментари (0)283
©
Вече няколко дни и нощи няма следа от 12-годишния Александър Цветанов от Перник. Хиляди полицаи, спасители, доброволци го издирват безрезултатно от петък вечерта. Случаят с внезапното изчезване на Сашко опресни спомените за други два такива странни случая на изчезване на деца, изпуснати за минути от погледа.

На 23 септември 2020 г. Мехмед Юркин, който бе на 2 години и 7 месеца, изчезна за минути от двора на къщата си в Якоруда. Играел си до каруцата с пясък, а баба му влязла за малко у дома. След това от детето нямало следа, припомня "24 часа".

Над 100 полицаи, пожарникари, планински спасители и доброволци с 3 кучета го издирваха близо 24 часа - претърсиха всички къщи, стопански и изоставени постройки, даже и в околните села, адреси във Велинград, където семейството има роднини, както и околностите на Якоруда. Откри го случайно горският Муртаза Клечов 24 часа по-късно край горски път в района на близкото село Бунцево.  От къщата на Мехмед в Якоруда по планинска пътека разстоянието до мястото, където е намерен край село Бунцево, е около 2 км. Тогава дядо му и баща му изразиха съмнение, че детето е отвлечено, но нямаха идея кой и защо може да го е направил. Остана загадка как босото дете е извървяло километри босо в гората и бе открито в добро здравословно състояние.

Загадъчният случай с Мехмед Юркин, странно напомняше пък на този с изчезването на 4-годишния Абди от село Бунцево в края на юли 2001 г. Тогава семейството на Абди бе отишло на поляна в планината да събира сено. Оставили момченцето да спи в колата и се отдалечили на 50-60 метра в другия край на поляната. Малко след това установили, че детето не е в колата. Започна масово претърсване на района, продължило седмица и с участието на стотици полицаи, горски, ловджии, доброволци. На 8-ия ден Абди случайно бе намерен от жени, тръгнали за гъби. Момченцето бе в добро здравословно състояние, което изуми всички. Тогава също се заговори, че Абди е бил отвлечен, за него са полагани грижи и е бил оставен до пътека, за да бъде намерен. Полицията обаче приключи случая със становището, че детето е избягало само и няма престъпление. Малко след това семейството на Абди напусна Бунцево и се премести да живее в Пловдив. Тогава всички бяха категорични, че Абди няма как да оцелее сам в Рила без храна и вода при температури, които нощем падат до 1-2 градуса. Съмненията бяха, че е отвлечен, но полицията отрече, а Абди бе наричан  Малкия Маугли.

Сега надеждите са Сашко от Перник да бъде намерен жив и здрав.

Още по темата: общо новини по темата: 73
19.11.2023 »
18.11.2023 »
26.09.2023 »
25.09.2023 »
11.01.2023 »
20.12.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: