Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Задълбочаване на сътрудничеството в областта на туризма обсъдиха българската парламентарна делегация и домакините от Виетнам
Автор: Петя Кузева 10:45 / 06.01.2024Коментари (0)890
Възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Виетнам в областта на туризма обсъди председателят на Народното събрание Росен Желязков със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин Доан Мин Хуан.

Българската парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, която е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам, се срещна със секретаря на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин и член на Централния комитет на партията Доан Мин Хуан.

Председателят на парламента Росен Желязков отбеляза, че визитата на българските парламентаристи открива нови възможности за утвърждаване на още по-ползотворно сътрудничество между двете страни. "Ролята на законодателните институции е да проправят път за оптимална работа на изпълнителните органи и се надявам още тази година да има заседание на Българо-виетнамската смесена комисия, която да разгледа перспективите за развитие на отношенията ни в областите търговия, туризъм, високи технологии, образование и наука", подчерта той.

Нека в нашия общ стремеж към прогрес, просперитет и благоденствие, народите на България и Виетнам бъдат заедно, добави Росен Желязков.

Развитието на двустранните отношения между България и Виетнам е цел, към която представителите на двата народа трябва да продължим да се стремим, посочи секретарят на комитета на Виетнамската комунистическа партия в провинция Нин Бин Доан Мин Хуан. Той пожела успех на посещението на българските парламентаристи и представи информация за провинцията, която има културни и природни дадености, признати за световно природно наследство. Ние се стремим да развиваме туризма и зелената икономика, но популяризирането на културното ни наследство също еважна част от бъдещето на провинцията, подчерта Доан Мин Хуан.

Ние не забравяме, че България е сред първите държави, които е признала независимостта на Виетнам, и сме благодарни за помощта ви през годините на развитие на страната, обърна се Доан Мин Хуан към председателя на Народното събрание Росен Желязков.

В състава на българската делегация са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ "БСП за България") и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ "Възраждане"), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), Цветан Предов (ПГ "Има такъв народ"), Ангел Георгиев (ПГ "Възраждане") и Александър Вълчев (ПГ "Има такъв народ"). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е в официалната делегация.


Още по темата: общо новини по темата: 1069
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: