Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Забавянето на плащанията замразява предлагането на работни места
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:22 / 07.08.2018Коментари (0)1327
©
Проблемът с несъбраните вземания между две фирми не е просто изолиран частен случай, а погледнато по-широко – и тема за забавените плащания между търговци, които работят и с други контрагенти, така че едно забавено плащане, води до друго и т.н. В този смисъл забавянето на плащанията влияе негативно на цялостния икономически цикъл, което води до замразяване на предлагането на работни места.

Данните от ежегодното изследване на EOS Group "Навици за плащане в Европа“, проведено в 16 европейски държави през 2017г., сочат, че българските бизнес клиенти отново се нареждат в групата с много лоша финансова дисциплина. Цели 27% от фактурите, издадени към контрагенти, се плащат със закъснение или изобщо не се погасяват, при средно 23% за Европа. Това води след себе си редица последици, като намалена ликвидност на самата фирма, невъзможност на компанията да обслужва собствените си заеми, загуба на инвеститори, замразяване на работни места и много други.

Когато бизнесът ползва услугите на специализирани фирми за събиране и управление на вземания, каквато е ЕОС Матрикс, ликвидността се връща обратно в икономическия цикъл и в същото време във фирмите се освобождават ресурси, които могат да се концентрират в развиване на основната им дейност. Например, през 2017г. компаниите за събиране на вземания са успели да върнат около 9% от оборота на фирмите, като тези средства обичайно се разпределят за погасяване на собствени задължения, запазване или създаване на нови работни места, разширяване на бизнеса, инвестиции в изследователска и развойна дейност и други. В следствие на това се повишава покупателната способност на населението, което от своя страна потребява все повече стоки и услуги.

Като най-голямата компания в България, специализирана в събиране и управление на вземания, ЕОС Матрикс се стреми да консултира потребителите относно различните варианти, които имат, за да се справят със задълженията си, така че да не изпадат повторно в подобна ситуация.

ЕОС Матрикс присъства на българския пазар от повече от 15 години и е част от международната финансова група EOS Group, чийто основен фокус е върху събиране и управление на вземания. В България компанията работи по международно установени добри практики, ръководейки се от универсални ценности, заложени в единен етичен кодекс.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: