Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
За първи път свидетели разкриха подробности за едно от най-знаковите убийства в Пловдив
Автор: Георги Василев 15:49 / 29.09.2020Коментари (0)520
© Plovdiv24.bg
Делото срещу д-р Иван Димитров, който уби рецидивиста Жоро Дживизов с незаконен пистолет "Валтер" на 2 март 2018 година, започна днес с разпит на свидетели, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Пръв пред магистратите говори майката на Жоро Дживизов Златка Атанасова. Тя разказа, че приживе Жоро работил като общ работник на дюнера в "Столипиново". Бил влизал няколко пъти в затвора, но защото "се бие и се кара с другите момчета“, а не за кражби. Имал три деца. В нощта на убийството излязъл към 9 вечерта, но така и не се прибрал вкъщи.

Подробности за случката в къщата на д-р Димитров разказа калеко му – Димо Тодоров, който живее на долния етаж с жена си Цветанка:

"Бях си вкъщи и бях доста изморен - легнах си около 11 часа преди полунощ. Към 2 без 15 станах, за да отида до тоалетната. Чух някакъв шум откъм вратата. Помислих, че Иван е бил нощна смяна и се прибира от работа.

Към два часа чухме гърмежи! Изстрели! Бяха 2-3 на брой. Стреснахме се, станахме и излязохме на терасата. Беше много студено, сигурно беше -7 градуса. Аз се бях опрял на касата на вратата, а жена ми отиде до парапета и започна да говори с Иван, който беше на двора. 

Не чух какво точно си говориха, разбрах че е имало опит за кражба. Жена ми го попита защо не е извикал полиция, а Иван отговори, че крадецът вече е избягал. След това ни каза да се прибираме и ние си легнахме“, заяви калекото Тодоров пред съда.

По думите му, това е пореден опит за кражба от имота, като един път дори са ги обрали докато са спрели. Тодоров не разбрал, че е станало убийство до следващия ден. Когато отивал на работа видял разбитата брава на вратата. Не знаел и дали семейството на д-р Димитров е било в къщата по това време.

По данни на съпругата Цветанка, освен незаконния пистолет, Иван Димитров имал и пушка, която държал в антрето на къщата. В съдебната зала беше споменато и стреляне по улични животни. Цветанка Тодорова не се яви в съдебната зала, тъй като е болна.

След това пред съда говориха служителите на Бърза помощ Тихомир Даскалов (шофьор) и Веселина Танева (лекар). Те били на работа в нощна на убийството. Медиците си спомниха, че получили сигнал за мъж в безпомощно състояние, проснат върху лек автомобил край Областната управа. На място констатирали смъртта на Жоро. Тялото му било започнало да замръзва. До трупа бил открит нож, върху който нямало следи от секрети. Лекарите се обадили в полицията и си тръгнали.

Делото продължава с разпит на още свидетели.

Още по темата: общо новини по темата: 54
26.03.2024 »
16.10.2023 »
14.12.2022 »
11.03.2022 »
11.12.2021 »
27.09.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Напрежение в ОбС - Дупница
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: