Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Явор Гечев: Докато аз съм министър няма как сегашният режим на границата да се промени
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:25 / 06.12.2022Коментари (0)215
© NOVA
Докато аз съм служебен министър няма как сегашният режим на границата да се промени. В момента работи само държавата в лицето на Агенцията по храните - както по отношение на пробите, които се взимат н границата, така и по товаро-разтоварната дейност, така и по контрола, който се извършва в лаборатория. И това няма да се промени.

Това заяви в ефира на NOVA министърът на земеделието и храните в служебния кабинет Явор Гечев, коментирайки отстраняването на шефа на БАБХ Христо Вълчанов и обвиненията за извършени нарушения от институцията.

Министърът беше категоричен, че всичката информация, която се изнася в публичното пространство, по-скоро е за помещенията, които използва "Евролаб" на границата. "Те нямат нищо общо с осъществяването на самия граничен контрол. Там се водят редица дела. Дори по изземането на съответните помещения – БАБХ не е субект. Тоест ние нямаме права да ги изземем. Това е в правомощията на областния управител", подчерта Гечев.

По думите той самият е издал заповед за проверка в БАБХ за всички данни, които са изнесени до момента. "След като има обществен интерес, аз съм длъжен да реагирам. Ако официалният контрол на МЗ каже, че има какъвто и да е проблем от какъвто и да е служител – лично ще вкарам всяко едно от нещата в прокуратурата. Проверяваме всичко. Но тази политическа дъвка като че ли стана малко повече. Не мога да разбера къде е проблемът?", попита министърът.

Той коментира и изнесените данни за дело, което е загубено от БАБХ заради липса на платена такса. "Аз не изпращам представители в съда. Изпраща ги самата агенция, която има специално представителство. Това дело не е загубено. Това, което знам, с тази квитанция, която преди ден уж не беше платена, се жали допълнително в съда. Но казах – независимо какво професионално представителство ще осъществява държавата – лабораторията няма да влезе на границата – поне докато аз съм министър".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: