Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Янка Такева: За малките ученици, техните родители и учители, е пагубно да са онлайн
Автор: Пламена Николова 08:42 / 31.08.2021Коментари (1)428
© Varna24.bg
Архив
В навечерието на новата учебна година Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" отново събра учители и специалисти, синдикалисти, експерти, директори на учебни заведения, началници на Регионалните инспекторати и представители на ръководството на Министерството на образованието и науката, предаде репортер на Varna24.bg

Те обсъждаха извънкласните и извънучилищните дейности - за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие децата и учениците.

По традиция конференцията е организирана от Синдиката на българските учители, съвместно с Фондация "Устойчиво развитие за България" и СОК "Камчия", и е под патронажа на Министерство на образованието и науката. Събитието е част от дългогодишния проект на Фондация "Устойчиво развитие за България" "Училище на бъдещето", който има за цел да съдейства за повишаване на квалификацията и уменията на преподавателите, обмяната на опит и положителни практики в българската образователна система.

Ето какво коментира днес д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители: 

"Тази година за 8-ми път провеждаме конкурси и извънкласни училищни дейности в комплекс "Камчия", това е нашата традиция. Смятаме да я продължим много години, защото условията са прекрасни. В продължение вече на 2 години основната тема ни е климатичните изменения, ролята на образованието за формиране на култура, поведение, отношение, компетентност в нашите деца и ученици от гледна точка на образованието в околната природна среда, опазване живота и здравето на флората, фауната и на човешкия живот.

Много интересни разработки направиха българските учители, които работят в тази посока. Много деца и ученици имат желанието да се занимават с тези проблеми, особено в условията на пандемия. Всеки един от нас разбира колко е важно и колко е хубаво, когато човек има отношение към собственото си здраве, на обществото и на планетата земя. 

Няма човек който да не е в образователната сфера и да не е притеснен и да не се пита как ще започне учебната година, дали нормално във физическо присъствие или хибридни или изцяло онлайн, но ние сме зависими от пандемията.

Ако преминем в червената зона ясно е, че минаваме онлайн. Но ако сме в зелената или жълтата, тогава ще бъдем всички на училище. На нас ни се иска да сме присъствено, дано нещата да се случат в посока нашите интереси. По-големите ученици като тези в 7-ми клас имат осъзнат начин на отношение към учебно-възпитателния процес в условията и в етапа на ограмотяване. Но е пагубно за малките деца в 1 и 2 клас, както и за родителите и за учителите, да сме онлайн.

Колкото и негативи да отчитаме по време на дистанционното обучение, все пак ние нямаме толкова задълбочени дефицити както имат други страни. Трябва да ви кажа, че българската образователна система беше една от системите която се справи най-добре. Ние направихме всичко възможно да обхванем там, където нямаше интернет, родителите нямаха възможност да помагат на децата. Правеха се чудеса от нови подходи от учителите. Така, че оценката ми е много много добра. 89% от българските учители са магистри с висше образование от детската градина до 12 клас до 45% от българските учители имат висока квалификационна степен.

Благодарение на увеличаването на работните заплати и на подобряването на училищната среда, която е важна за мотивацията на всички, това даде криле и самочувствие и криле на българския учител и се увеличават желаещите за учители", коментира Янка Такева.

Още по темата: общо новини по темата: 11866
29.03.2024 »
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Янке, Янке.... само лапаш на гърба на учителите! Само приказки за допълнителна работа за учителя за без пари!!! Не платихте и стотинка за проектните дейности тази година! Не платихте и стотинка за матурите! На коя линия работят учителите - Първа, трета или в окопите? Защо си въобразявате, че стартова заплата от 650 евро е примамлива, като метачка и чистачка в Европа взима 1300 евро и нито цент по-долу, а там няма политически изроди! Кога най-после ще си смъкнеш лицемерната маска от лицето и ще признаеш, че служиш на чужди чалми?! Или драстично вдигате заплатите, или още 20 години ще търсите изход от кризата, която сами забъркахте....сетили се те!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: