Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Яница Петкова, "Галъп": И двете страни, които обясняват кой е бащата на сглобката, би трябвало да понесат отговорност
Автор: Йоланда Пелова 18:30 / 30.04.2024Коментари (0)1134
© Фокус
Сега е подходящият момент Борисов да официализира бащата на сглобката, защото политическият му опонент е атакуван и уязвим. Друг е въпросът, че тази сглобка не е едностранна и не само едната страна е участвала в нейното правене, така че и двете страни, които обясняват кой е бащата на сглобката би трябвало да понесат отговорност, ако смятат, че причината за нейното създаване е нещо, което следва да носи отговорност. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Яница Петкова от "Галъп Интернешънъл".

Според нея към този момент посланията, които отправят политиците е, че кампанията ще бъде по-скоро ожесточена борба за победа: "След това ще видим какви са възможните алтернативи. По отношение на ГЕРБ през последните две години наблюдавахме трансформация по отношение на тяхното позициониране в политическото пространство на страната - от партия, която е най-нежелания партньор до партия, която се позиционира като такава, която дава стабилност и отговаря за стабилната политическа ситуация в страната ни. От друга страна ПП-ДБ от основния фактор по отношение на борбата с корупцията и всички тези послания, с които те дойдоха на власт, а сега виждаме обвинения в това срещу което те самите се бореха".

Петкова отбеляза, че има трансформация в позиционирането на ГЕРБ и ПП-ДБ, но и на другите политически сили, които също участват в тази битка. По отношение на ДПС имаме опит за някакво прекрачване на тяхното традиционно пространство и обръщане към друг вид избиратели, което ще видим доколко успешно ще бъде и доколко не. Имаме нови политически играчи, но ситуацията не е много по-различна от гледна точка на водене на кампания. Макар че все още не сме навлезли в нея официално виждаме, че тя ще е по-скоро агресивна, черна и с компромати, а не толкова с идеологическо позициониране за отправяне на послания за политики и приоритети.

По думите й от политическата обстановка ще пострада най-много обществото, а от политиците по уязвими са ПП поради скандалите от последните дни и поради не много добре обяснената политическа ситуация.

Още по темата: общо новини по темата: 503
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
предишна страница [ 1/84 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: