Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вътев след срещата със земеделците: Всичко, за което се бяхме разбрали, беше оформено окончателно с юристи
Автор: Неда Узунколева 21:30 / 11.02.2024Коментари (0)530
©
Всичко, за което се бяхме разбрали в петък, днес беше оформено окончателно с юристи, за да има приличен вид. По същество нови неща - няма. В понеделник в 12 ч. ще дойдат протестиращите представители на две организации, ще се срещна и с тях. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, след срещата със земеделците продължила повече от четири часа, предаде репортер на "Фокус". 

"Обединени земеделски производители" и "Български фермерски съюз" пожелаха среща и ще дойдат в министерството. Другите дойдоха, опитахме се да направим смислен разговор, те казаха, че е било късно и идват, за да ми искат оставката", каза министърът.

"Има едни правила, които ги наложихме и някой хора не се съобразяват. Ако ви покажа списъка с браншовите организации, на които искахме да се легитимират с: последно отчетно събрание, членска маса, платила три години назад членски внос (което сочи, че имаш постоянно членове), ще ви заболят главите. От друга страна правилата са такива – всеки, който е изпратил желание за среща с определени проблеми и предложения, е дошъл и сме направили разговор", посочи Вътев.

По-рано Костадин Костадинов, председател на БАК, потвърди, че с подписването на споразумението, организациите към БАК спират протестните действия, но остават в протестна готовност. Той посочи, че машините са прибрани още в петък.

Президентът Румен Радев също коментира протеста на земеделците. "Избухналите протести навсякъде в Европа показват, че Европейският съюз се разминаване като амбиции и възможности за разрешаване на този проблем", заяви държавният глава. 

От Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) съобщават, че решението за споразумението е взето от всички нейни членове, които са запознати с предложението на държавата, след задълбочен анализ на ситуацията.

Въпреки това утре от 11 часа на пресконференция инициативен комитет от 26 земеделски организации, които не са съгласни с водената политика в сектор "Земеделие", ще представят декларация с подробни искания.

Организациите настояват за адекватна политика в сектора, която да защитава интереса на всички браншове и за незабавна оставка на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев, заради несправянето с проблемите на земеделието в България и целенасоченото разделение и противопоставяне на неправителствените организации.

Очаква се споразумението да бъде подписано утре.

Още по темата: общо новини по темата: 280
24.04.2024 »
25.03.2024 »
20.03.2024 »
15.03.2024 »
07.03.2024 »
01.03.2024 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: