Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вълкан Горанов: Инициативата "Жълти стотинки" подпомага млади олимпийци по природни науки
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:32 / 27.06.2023Коментари (0)178
©
Много се радвам, че през последните две години операция "Жълти стотинки“ видя каузата на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки и дарява тези пари за българските олимпийци. Това каза изпълнителният директор на Сдружението на олимпийските отбори Вълкан Горанов в предаването "Денят на фокус“ на Радио "Фокус“.

Инициативата "Жълти стотинки“ по думите му е прекрасна и подпомага финансирането, подготовката, лабораторните занимания и обученията на отборите по математика, физика, химия, биология, астрономия, астрофизика, лингвистика и математика. "Подготовката протича различно за различните отбори. Децата се изолират на някое място, като целта е да станат един отбор. Подготовката започва веднага след като приключат националните олимпиади. Най-добрите в националната олимпиада влизат в разширените отбори. Децата се подготвят на нива, които са много над ученическите, те са на нива студенти от втори и трети курс. В много от дисциплините – по химия, по биология, по астрономия, по физика, са необходими лабораторни изследвания, експерименти, практически занимания, които са много специфични и на много високо ниво, което не се поддържа в училищата, а в студентските лаборатории на факултетите“, обясни изпълнителният директор на Сдружението на олимпийските отбори.

В момента се провежда Младежката балканска олимпиада по математика. В нея страната ни е представена от 6 от най-добрите ученици по математика под 16-годишна възраст. "Тази нощ бяха първите пробни резултати на младежите и имаме отново злато, сребро и бронз от нашите олимпийци, които се справиха прекрасно“, каза Вълкан Горанов.

От 21 до 29 юли в Банско ще се проведе Международна олимпиада по лингвистика. До момента над 50 държави са потвърдили, че ще участват в надпреварата, което е изключителен успех за организаторите, подчерта Горанов. "Ние имаме осем деца, които изминаха през подготовката и съвсем скоро ще бъдат представени“, допълни той.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Световна черна хроника
Абитуриентски балове
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: