Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Всеки 4-ти българин закусва с тестени изделия, а всеки втори е скаран със спорта
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:25 / 08.07.2014Коментари (10)191
©
Близо 4 млн. души, или всеки втори българин, са скарани със спорта. Те не само че не спортуват активно, но дори не ритат футбол на игрището зад блока и не излизат сред природата. Над половината от нашенците са с наднормено тегло в резултат на обездвижване и нездравословно хранене. Това показват данните от проучване, организирано със съдействието на здравното ведомство, здравната комисия и 15 болници в страната.

В резултат нашенецът продължава да надебелява.

С банички, кифли, пици и всякакви тестени изделия закусват 26% от семействата у нас. Месото присъства на трапезата на 52 на сто от младежите поне веднъж дневно, а колбаси консумират над 18 процента от сънародниците ни. От този нездравословен режим не се отказват дори бременните, при които също се наблюдава затлъстяване. С кафе започват деня си 70% от населението. Противно на съветите на специалистите, 19 на сто от българите ядат десерт на вечеря, а 12 процента - и на обяд. Едва 37% са хората, които се интересуват от състава на хранителния продукт и при покупката му четат съдържанието.

Приемането на свръхкалории се превръща в епидемията на нашия век и ако в борбата с едно заразно заболяване ни помага медицината, то с калориите всеки трябва да се справя сам. Това са основните заключения на проучването.

Източник: в. "Монитор"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Важното е човек да си прави кефа с банички или без - може утре да е писано да те сплеска някой джиБ на пешеходната пътека и кел файда, че си живял здравословно ;)
+3
 
 
судеики по опа6ките рано сутринта пред бани4арница и други такива е пулен абусрд само 40% .... поне 80
Aнонимен
на 08.07.2014 г.
+3
 
 
В магазините до вратата са натрупани всички снаксове, чипсове, бонбонки, залъгалки, вафли, сокчета, кремчета и т,н, Кое дете като ги види няма да иска, пък и възрастните посягат към тях. Пък магазините най-много печелят от тях.
+3
 
 
За мен е много по-тревожна тенденцията с ранното затлъстяване при децата! Няма родители, които да не угаждат на дечицата си. Но пък самите родители би трябвало да са с поне някаква обща представа и разбиране за вредни и полезни храни. Фаст фудът изопачи храненето, в това число даже баничките, чипсовете и кроасаните. Погледнете на подрастващите в САЩ до къде ги е докарал този фаст фуд. С овкусяванията си тези дюнери, пици, биг макове и т.н. фаст фудове като наркотик привличат подрастващите и бият ударно по здравето им. Ми то с такива яки овкусявания може да смесите дървените стърготини с изпражнения и пак със същия успех да са на пазара.
Aнонимен
на 08.07.2014 г.
+8
 
 
Къде да ритаме топка като игрищата станаха платени,полянките се превърнаха в кооперации ,а задблоковите пространства в ламаринени гаражи? А и кога да играем като 80% от частния бизнес работи по 6 дена в седмицата по 9-10 часа на ден.Остава ти само да се наядеш и да легнеш,че утре те чака бачкане.Затлъстяването в голяма степен идва от некачествените хранителни добавки,консервантите,Е-тата и всички боклуци ,които тъпчат в храните.Няма контрол,няма контролиращи институции всичко е въпрос на пари.
+11
 
 
Бачкай от тьмно до тьмно да изкараш за прехраната на семейството си пьк само до спорт ще ти е.Само на суха статистика сте много силни,а да подобрите живота неви бива.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Газови доставки
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: