Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Все по-близо сме до изграждането на ГКПП "Струмяни – Берово"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:47 / 13.06.2023Коментари (0)198
©
В периода 08-09 юни 2023 в гр. Берово, Република Северна Македония се проведе шестата среща на Съвместната експертна комисия, съгласно Решение на Министерски съвет №114/07.03.2022 г. за нов общ международен граничен контролно-пропускателен пункт, който ще свързва община Струмяни на територията на Република България и община Берово на територията на Република Северна Македония.

На срещата присъстваха областният управител на област Благоевград – Стоян Христов и главният експерт от Областна администрация Благоевград – Красимира Крумова, които представиха концепцията за изграждане на комплексната инфраструктура на ГКПП Струмяни - Берово за територията на Република България.

Бяха обсъдени разполагането на основните сгради и функциите им, приложимите законови процедури по проектиране, строителство, оценяване на въздействието върху околната среда, биоразнообразието и защитените зони, както и съответствието с утвърдените природозащитни цели за опазване на защитена зона "Кресна – Илинденци“ от мрежата "Натура 2000“.

Докладван беше статусът на изработката на проектната документация за изграждането на пътя от ГКПП Струмяни - Берово до изградената пътна мрежа в Република България.

Възложител на проектирането и изграждането на довеждащия до новия граничен пункт път е Агенция "Пътна инфраструктура". Към момента има разработени идейни варианти на трасето и е стартирана процедура по Закона за опазване на околната среда.

Проектът "Подготвителни дейности за изграждане/рехабилитация на нов ГКПП Струмяни – Берово“ предвижда: Изработване на Подробен устройствен план – план за застрояване на граничната инфраструктура;

Изработване на Подробен устройствен план - парцеларни планове за елементите на линейната инженерна инфраструктура и Изготвяне на остойностен инвестиционен проект за сградите и съоръженията на граничната зона във фаза "идеен проект“, съобщават от Областната администрация. 

Бюджетът е 111 000 евро, а срокът за изпълнението на подготвителните дейности е 07 юли 2023 г.

Финансирането се осигурява от Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България - Северна Македония 2014-2020, Приоритетна ос 4 "Техническа помощ“.

Основната цел на подготвителните дейности е да дадат основата за същинското проектиране и изграждане на новия граничен пункт и за подготовката на стратегическото проектно предложение, което трябва да бъде изготвено до края на месец юли 2023 г.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Световна черна хроника
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: