Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Военният министър: F-35 не е за бюджета на България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:15 / 07.07.2017Коментари (0)700
©
Този самолет България не може да си позволи
По-разумният вариант е да вземем нови самолети. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с изказването на премира Бойко Борисов, че единственото му изискване е бойните самолети да бъдат нови. 

Въпросите по темата за модернизацията сме ги обсъждали многократно. Това, което премиерът каза, са теми, които се обсъждат последните 2 месеца, откакто съществува правителството, коментира Каракачанов. 

"Нов" и "самолет" означава всеки самолет, който може да излезе като оферта като нов. Един нов самолет има много по-дълъг ресурс, по дълъг живот. Едно е да вземеш самолет, който има 10-15 години живот, друго е да вземеш самолет, с който може да работиш 30-40 години. Това е по-разумният вариант", заяви министърът на отбраната.

Каракачанов коментира и варианта за закупуване на изтребител F-35, като отбеляза, че самолетът е много добър, но също така и много скъп. 

"Ако искаме да вземем F-35, ние трябва да започнем от F-16. Няма как да купиш например "Грипен" и след това да купиш F-35 - има несъвместимост", добави той. 

Министърът заяви, че F-35 не е за бюджета на България и добави, че вече има други страни, завили такива самолети и дори сега да ги заявим, по-рано от 6-7 години няма как да ги получим. "Това не е обсъждан вариант, защото не е по джоба на българския бюджет", заяви Каракачанов.

По думите му най-бързият вариант да получим изтребителите е парламентът да гласува новата рамка, предложена от Министерски съвет, и с проекта за бронираната машина. "Водят се преговори и няма смисъл да се бърза. 1-2 месеца не са фатални", коментира Каракачанов. 

"Много неща могат да се договорят, но първо трябва да започнат конкретните преговори. Тогава ще стане ясно с кой най-бързо и най-изгодно може да се договорим. Тук става въпрос за обществения интерес", каза още министърът и добави, че именно заради това обществото трябва да е много добре информирано по въпроса, за да няма съмнения за корупция и уговорки под масата.

"Президентството има, доколкото виждам, желание въпросът по бързо да бъде решен. Ние също искаме проблемът да бъде решен, но искаме да бъде решен ясно и без съмнения", добави Каракачанов. Според него няма разминаване между институциите по този въпрос, а по-скоро има повече говорене от необходимото.



Източник: Агенция "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: