Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Владимир потрошил техника за близо 18 бона в игралните зали "Елит" и "Версай"! Нахвърлил се на полицаите!
Автор: Иван Сотиров 11:21 / 03.09.2020Коментари (0)454
© Burgas24.bg
Районна прокуратура – Бургас задържа до 72 часа и внесе в съд искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“, спрямо Владимир Г., вилнял преди дни в две игрални зали в Бургас.

Той е обвинен в хулиганство, умишлено унищожаване на чуждо имущество и за престъпление против дейността на държавни органи на властта. Както Burgas24.bg вече съобщи на 31 август в игралните зали "Елит" "Версай“ в к-с "Изгрев“  Владимир повредил  общо 10 игрални автомата, 1 лаптоп и 1 компютър - всички вещи са на  стойност от около 17 800 лв., собственост на различни юридически лица.

На Владимир е повдигнато обвинение и за това, че на същата дата на посочените по-горе места, в условията на продължавано престъпление и в съвкупност с деянието по т. 1, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той  блъскал и чупел намиращите се в игралните зали вещи и удрял безразборно намиращите се вътре граждани.

Повдигнато е и трето обвинение, за това че на 31.08.2020 г. в съвкупност с горепосочените деяния, противозаконно пречил на орган на властта – на командира на отделение в сектор "ООР“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас, на мл. инспектор в сектор "ОП“ при Пето РУ на ОДМВР-Бургас и на ст. полицай при Пето РУ на ОДМВР-Бургас да изпълнят задълженията си по ЗМВР – чл. 72, ал. 1, т. 1, чл. 65, ал. 1 и чл. 67, като след многократно издадени устни разпореждания "Спри на място!“,  не изпълнил същите, направил опит да избяга, с цел да не бъде заловен и да осуети разкриване на престъплението. След като бил настигнат от полицейските служители, оказал яростна съпротива при задържането му, като ги блъскал и им нанасял удари – престъпление по чл. 270, ал. 1, вр. чл. 23, ал. 1 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемият, непредизвикан по никакъв начин, е влязъл първо в едната, а след това в другата игрална зала и с телескопична палка започнал да нанася удари по игралните автомати и служебните компютри, с което им нанесъл съществени повреди. След подаване на сигнал на тел. 112 и пристигането на служителите на 05 РУМВР-Бургас, същият се е опитал да избяга, а при задържането му – оказал яростна съпротива на полицейските служители.

Става дума за престъпления срещу собствеността – за повреждане на чужди вещи и то на значителна стойност, срещу реда и общественото спокойствие – чрез извършване на хулиганските прояви, и такова срещу държавните органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции – чрез оказаната яростна съпротива при задържането му от служителите на МВР.

Обвиняемият е осъждан за нанасяне на телесни повреди, за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив и други престъпления, като е търпял и ефективни наказания, но към датата на извършване на гореописаните деяния е реабилитиран.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: