Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Викторио и Цветелин, отвлекли приятелка на морето, се разминаха със затвора
Автор: Пламена Николова 16:44 / 27.08.2021Коментари (2)387
©
Илюстрация
Варненският окръжен съд призна за виновни 19-годишния Викторио И. и 18-годишния Цветелин Г. за отвличането на непълнолетно момиче във Варна. При извършване на престъплението по-големият младеж бил въоръжен с газов пистолет, съобщиха от пресслужбата на съда.

Съдът конституира пострадалата като частен обвинител и граждански ищец. Тя претендира обезщетение в размер на 40 000 лева за нанесени неимуществени вреди.

Присъдата беше произнесена в деня на разпоредителното заседание, след като защитата на подсъдимите поиска съкратено съдебно следствие. Младежите признаха всички факти и обстоятелства изложени в обвинителния акт.

През 2020г. година Викторио И. имал връзка с непълнолетно момиче. След като отношенията им се влошили, по инициатива на девойката, през юни миналата година отношенията им приключили. Момчето не било съгласно с решението и продължило да настоява да общува с бившата си приятелка. Често и́ се обаждал по телефона, изпращал съобщения в социалните мрежи и отправял заплахи спрямо момичето. Наложило се потърпевшата да смени телефонния си номер и профилите, които използвала в интернет. Тъй като Викторио продължил да търси контакт с непълнолетната, тя подала сигнал в районното управление. През юли 2021 г. спрямо него било отправено полицейско предупреждение да престане със заканите за физическа саморазправа с момичето. Въпреки това, той продължил да изпраща съобщения на майката на пострадалата и често стоял в близост до нейния жилищен блок в ж.к. "Вл. Варненчик“. Тъй като се страхувало от посегателства, момичето се снабдило с електрошок.

На 18 декември 2020 година, около обяд, двамата подсъдими обикаляли квартала с автомобил.  След като забелязал бившата си приятелка да се прибира сама, 19-годишният решил, че моментът бил удобен да я принуди да разговаря с него. Споделил плана си с Цветелин и решил да действа. Заплашил с газов пистолет потърпевшата и насила я качил в лекия автомобил. Накарал спътника си да ги откара до местност "Ментишето“, където искал да поговорят с момичето. То се съпротивлявало и настоявало да бъде освободено. По време на движение, използвало електрошока спрямо Цветелин Г., но той продължил да управлява автомобила. Изведнъж 19-годишният подсъдим извадил газовия си пистолет и произвел изстрел срещу потърпевшата. Целта му била да накара момичето да спре да се съпротивлява. След като и това не дало резултат, стигайки до "Ментишето“, двамата подсъдими позволили на момичето да слезе от автомобила и я оставили там.

За извършеното престъпление НК предвижда наказание "лишаване от свобода“ от срок от 7 до 15 години.

В пледоариите си адвокатите на двамата подсъдими подчертаха, че се касае за ученици, скоро навършили пълнолетие. Те изтъкнаха чистото съдебно минало на двамата, направените самопризнания и оказаното съдействие при разследването, както и изразеното съжаление за извършеното. Поради наличието на многобройни смекчаващи обстоятелства, защитата поиска определяне на наказание под минималния размер, предвиден от закона.

Окръжен съд – Варна наложи на Викторио И. наказание 3 години "лишаване от свобода“, а на Цветелин Г. - 2 г. и 6 месеца. Изтърпяването и на двете наказания се отлага с 5 години изпитателен срок. Съдът постанови автомобилът, собственост на Викторио, с който е извършено отвличането да бъде конфискуван в полза на Държавата.

Подсъдимите са осъдени да платят солидарно 10 000 лева обезщетение на пострадалата за претърпените от нея неимуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва от датата на извършване на престъплението до окончателното изплащане на сумата. Предявеният иск за разликата до 40 000 лева срещу двамата беше отхвърлен като неоснователен.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15 дневен срок, считано от днес.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.08.2021 г.
0
 
 
Няма ли родители които да му вземат ,мярката,, на този ,,ромео, щом притежава и оръжие не е за жалене.
Aнонимен
на 27.08.2021 г.
+1
 
 
Явно, че момичето трябва се оправя само.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: