Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Виктор Димчев: Накрая може да се окаже, че никой не иска да управлява и ще си останем със служебния кабинет на президента
© Blagoevgrad24.bg
Тази кампания беше една от най-мрачните кампании, които са правени през последните години, изцяло насочена към изтъкване на негативите на политическите опоненти по-скоро, отколкото на някакво предложение на нови политики или разрешение на някоя от многобройните кризи, които в момента върлуват из страната. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" политическият анализатор Виктор Димчев. Той уточни, че има голяма вероятност да няма бъдещи управляващи след тези предсрочни парламентарни избори.

"Всички социологическия проучвания дотук показват, че не може да се оформи един ясно отличим, водещ политически блок или сбор от партии и коалиции, които да могат да формират ново управление. Нещо повече, разслоението между обществото и червените линии между различните политически продължават да се увеличават всеки ден и всеки час", каза той.

Държавата е в такова икономическо, политическо и обществено състояние, включително и външнополитическата обстановка е такава, че надали някой от политиците с лека ръка би искал да поеме управлението в този момент, категоричен бе Виктор Димчев.

"Пари в държавата няма, бюджетът е изчерпан, предстоят много тежки зимни месеци, трудно е осигуряването на основни неща като горива и финанси. Може да се окаже, че всъщност никой не иска да управлява и ние ще продължим да бъдем ръководени от служебния кабинет на президента Румен Радев", каза още политическият анализатор.

"Хората се обезвериха от измамни обещания, били те от т.нар. системни, стари партии или от новите, протестни партии. Видя се, че потенциал няма никъде, само в една партия или в една коалиция, и трябва да се правят поредица от компромиси. Засега изглежда, че единственият компромис, който има на масата, е този между БСП, "Демократична България“ и "Продължаваме промяната“, каза Димчев.

Според него враждата между ГЕРБ и ПП изглежда нелепо.

"Цялата кампания на "Продължаваме промяната“ беше насочена към охулване на политическия противник ГЕРБ и според мен това им донесе този социологически спад в резултатите, а вероятно и на самите избори хората ще се отдръпнат, тъй като ние, българите, макар че сме леко хейтъри, не обичаме някой друг да хейти по този груб и арогантен начин, да нарича своя политически опонент "пенсионер“. Това е нещо, което отблъсква", уточни Виктор Димчев.

Целия разговор можете да прочетете и чуете по-късно в секция "Интервю".

Още по темата: общо новини по темата: 634
22.02.2023 »
26.01.2023 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
26.12.2022 »
предишна страница [ 1/106 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: