Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Викат Рашков на разпит по делото "Хемус"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:07 / 29.12.2021Коментари (1)383
©
Вътрешният министър Бойко Рашков ще бъде извикан на разпит в Софийска градска прокуратура по делото "Хемус“. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на Прокуратурата.

Както е известно, преди дни Софийският апелативен съд върна в ареста за постоянно единствения обвиняем в разследването за "Хемус" - Борислав Колев. 

Той е обвинен за пране на пари от магистрала "Хемус". Миналата седмица Колев поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си. Там присъства и главният прокурор Иван Гешев.

Според разпространеното тогава съобщение на държавното обвинение Борислав Колев е посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков

По думите на говорителката на СГП Десислава Петрова, Рашков ще бъде извикан на разпит, а това се налага във връзка с неговите думи от 23 декември, изказани в ефира на БНР. 

Петрова цитира точното изказване на вътрешния министър: "За мен не е тайна къде са отишли тези пари. Внимателно и с интерес наблюдавам реакциите на някои хора, които живо се интересуват и едва ли не очакват по ефира да кажа докъде сме сгигнали, да предприемат едни действия, едни куфари и да заминат я за Дубай, я за някъде другаде".

"От казаното следва, че Рашков разполага с конкретна информация за начините на трансфериране на финансовите средства, като и за нахождението им и крайните им получатели, макар тази информация да не е докладвана от ГДБОП в СГП", каза тя.

Петрова заяви още, че тези обстоятелства имат не само обществено значение, но са важни и за разследването.

"Ето защо той се явява основен свидетел, който би могъл да спомогне за установяване на обективната истина по делото, което е в интерес на българските граждани. С оглед на това той ще бъде призован, за да даде в качеството си на свидетел показания относно това каква информация му е известна", посочи Десислава Петрова.

Припомняме, че миналата седмица единственият обвиняем по аферата - Борислав Колев, поиска да разкаже за схемата и настоя за лична среща с вътрешния министър. Разпитът беше проведен в Софийската градска прокуратура, като Колев беше придружен от адвоката си. Там присъства и главният прокурор Иван Гешев.

Според съобщение на държавното обвинение Борислав Колев е посочил конкретни имена, свързани с казуса и е поискал да не му бъде търсена наказателна отговорност. По-рано през същия ден Колев се срещна и с вътрешния министър Бойко Рашков.


Още по темата: общо новини по темата: 86
29.03.2024 »
24.11.2023 »
25.10.2023 »
24.08.2023 »
20.07.2023 »
12.03.2023 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 29.12.2021 г.
0
 
 
ПР-ът на Радев знае само да лае по ТВ-та и нищо друго....нищо и няма да каже в прокуратурата само забърква поредните каши! А прокуратурата трябва да докаже как са изпрани правите, което НИКАК няма да може да го направи....вижте там, ако не си изпълняват договора по-имате шанс да ги осъдите, ама само ако не се изпълнява!!! А по това дали се спазва договора всички мълчат!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
Първа лига сезон 2023/24
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: