Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Виетнам посрещна Росен Желязков и парламентаристите ни повече от сърдечно
Автор: Петя Кузева 19:59 / 05.01.2024Коментари (0)900
Започна официалното посещение на председателя на Народното събрание Росен Желязков в Социалистическа република Виетнам. Визитата е по покана на председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе.

Парламентарната делегация, водена от председателя на българския парламент, беше посрещната на летището от заместник-председателя на Националното събрание Нгуен Дук Хай председателя на Комисията по външни работи Ву Хай Ха и председателят на групата за приятелство с България във виетнамския парламент Дон Туан Фонг.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков благодари за радушния прием и подчерта, че визитата на българската делегация е израз на желанието на страната ни за укрепване на традиционните приятелски отношения с Виетнам в посока към изграждане на стратегическо партньорство в духа на Съвместната декларация от 2013 г. Председателят на парламента изрази и своето задоволство от ползотворното посещение на председателя на Националното събрание на Виетнам в България през септември 2023 г.

Виетнамските парламентаристи изразиха своето удовлетворение от пристигането на председателя на Народното събрание Росен Желязков и водената от него представителна делегация от българския парламент в столицата Ханой. Те припомниха, че през септември 2023 г. на официално посещение в България беше председателят на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе и тези две визити са поредно красноречиво доказателство за желанието на двете страни да развиват активен политически диалог.

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Росен Желязков, е на официално посещение в Социалистическа република Виетнам от 6 до 9 януари 2024 г.

В състава на делегацията са председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Деница Сачева (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев (ПГ на ГЕРБ-СДС), председателят на Комисията по икономическа политика и иновации Хамид Хамид (ПГ на ДПС), председателят на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество Валентин Тончев (ПГ на ДПС), заместник-председателят на Комисията по културата и медиите и председател на Групата за приятелство България-Виетнам Стоян Михалев (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), заместник-председателят на Групата за приятелство България – Виетнам Борислав Гуцанов (ПГ "БСП за България") и народният представител от групата Иво Русчев (ПГ "Възраждане"), както и депутатите Нели Димитрова (ПГ "Продължаваме промяната – Демократична България"), Цветан Предов (ПГ "Има такъв народ"), Ангел Георгиев (ПГ "Възраждане") и Александър Вълчев (ПГ "Има такъв народ"). Кметът на Казанлък Галина Стоянова също е част от делегацията.


Още по темата: общо новини по темата: 1069
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
29.04.2024 »
27.04.2024 »
27.04.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: