Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Видинчани отбелязаха Деня на Съединението пред паметника на Скърбящия войн
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:52 / 06.09.2023Коментари (0)246
Видинчани отбелязаха по традиция днешния празник-Деня на Съединението пред паметника на Скърбящия войн. В тържеството участваха представители на държавната и местна власт, на политическите партии, на различни организации и учебни заведения, много граждани, предаде репортер на "Фокус“. Те отдадоха почит към тези български държавници и общественици, които се бориха Съединението на Княжество България с Източна Румелия  да стане факт и показаха необходимата политическа зрялост през 1885 г., преди 138 години.

Пред 112 - годишният паметник на Скърбящия войн, дело за известните скулптури Андрей Николов и Арналдо Дзоки, признателното поколение  поднесе венци и цветя.

В тържеството участва и заместник председателят на НС и видински депутат Росица Кирова. Тя честити празника пред паметника на Скърбящия войн, един уникален паметник, който "ни показва, че първо трябва да бъдем единни, когато преследваме националните си цели и интереси. Най-вече показва ни това, че самодоволството и арогантността, дори и когато се водят войни, не са добър съветник. Паметникът е единствен и уникален по своята същност в България и не не само, а и в Европа, защото показва скръбта на един победил войник. Много пъти победата е пирова.Трябва да имаме победа, която да ни даде възможността да се развиваме,  да просперираме-както държавата, така и всяка една българска община. В този смисъл пожелавам  на всички хубав празник.  И време за размисъл преди избори, а не след това“.

Видинският депутат Любен Иванов каза за "Фокус“, че празника днес - Денят на Съединението, ни показва, че когато имаме ясна национална цел, можем да се обединяваме. Примерът на извоюваното Съединение е исторически урок как  управляващите, правителството, политиците, интелектуалците, заедно с енергията на българския народ народ можем сами да постигаме национална цел. Това е урок, който днес ни е повече от необходим, защото общочовешките ценности и морал нямат лява и дясна позиция. Националният идеал е знаме и символ,че България ще бъде и ще пребъде във времето“.


Още по темата: общо новини по темата: 32
07.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: