Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вещи лица говорят за случая с убития в Пловдив Плъх
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:45 / 16.10.2023Коментари (3)391
© Plovdiv24.bg
Свидетел, вещи лица и лекарски експертизи бяха представени по-рано днес в Апелативен съд Пловдив, когато в зала се разглеждаше делото на д-р Иван Димитров и простреляния на Жоро Джевизов (Жоро Плъха), предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Причината за заседанието днес бе протест срещу оневиняването на Димитров от Окръжен съд - Пловдив след умишленото убийство извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана.

Той е признат за виновен, че е държал пистолет без да има разрешително и е осъден на 2 години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 3 години.

Пред съда се изправи свидетеля Галин Симов, който е собственик на фирма свързана със системи за сигурност. Той е поддържал оборудването в търговския обект на Димитров и определи техниката му, като стара с наличие на видеокамери.  

След въпрос от прокурора относно дали е възможно частично изтриване на запис от тях, той отрече и каза, че трябва да бъде премахнат целия.

Вещите лица Д-р Балтов, д-р Илиев и д-р Райна Димитрова поддържат лекарската експертизата и според тях не трябва да има корекции.

Интересно бе заключението им, как действат веществата морфин и бензодиазепини , намерени в кръвта на Плъха.

Според тях те се взаимно допълват, имат успокояващо действие и водят до пасивност, а не активност и агресивност. 

Симо Георгиев и Николай Балевски пък са вещите лица относно физико-трасологична експертиза. Отговорите на всичките им поставени въпроси бяха изложени пред съда, обвинението и защитата. 

Един от тях породи ожесточен дебат свързан с раните на Димитров, при какво действие са се получили те и конкретизирането на думите "срязване" и "проникване".

След дълъг разговор бе уточнено, че за момента няма данни ножът да е бил хвърлен и следствие на него те да са се появили. 

Държавното обвинение счете възможността раните да бъдат от самонараняване и  пожела да се назначи допълнителна експертиза, защото прецени представената за непълна. Адвокатът на частните обвинители пожела да се разбере механизма на ситуацията.

След кратко съвещание съдът отхвърли даденото желание.

В пледоарията си прокурора пожела да бъде отменена оправдателната присъда на Димитров и каза, че се намират разминавания в показанията на подсъдимия. 

Счетено бе, че подсъдимият вероятно е гонил пострадалия и така сериозните му рани не съответстват на по-нататъшното му поведение.

Димитров е обикалял районна със своя приятел, като първоначално е бил с джапанки, а след това се е преобул с маратонки. От видеозаписите било ясно, че той нарушения в движенията му няма, а напротив има часове активно търсене на Жоро Джевизов.

Прокурорът отрече, че няма нападение с нож и табела и каза, че според него доказателствата за тях са манипулирани.  

Решението на Апелативен съд - Пловдив  ще бъде обявено в законовия двумесечен срок.

Още по темата: общо новини по темата: 54
26.03.2024 »
14.12.2022 »
11.03.2022 »
11.12.2021 »
27.09.2021 »
27.09.2021 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не познавам Доктора лично,но съм от квартала живея на 200м и според мен трябва да му направим паметник,че ни избави от една тежест за обществото.Преди този случай имаше грабежи,влизане в апартаменти,докато хората спят.Искам да попитам прокурора дали щеше да говори така,ако бяха нахлули в неговия дом?Голямо БЛАГОДАРЯ на Доктора.Ако имаше повече граждани като него,щяхме да спим по-спокойно.Какво щеше да стане като звънне в полицията,щяха евентуално да задържат тази утрепка и след 2 седмици пак по на хората жилищата...
0
 
 
трудно се инсценира неизбежна отбрана,особено ако съдът не иска да стиска очите.Крадецът си е крадец,ама другият какъв е.
0
 
 
Трудно се имитира неизбежна отбрана.Особено ако си лекор а ни адвокат.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: