Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вдовицата на майор Терзиев с твърде неудобен въпрос към Румен Радев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:03 / 27.06.2021Коментари (8)472
©
Съпругата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова, се обърна към президента Румен Радев, отправяйки призив за честно разследване на инцидента в Черно море.   

Ето какво публикува Попова в личния си профил във Фейсбук:

"Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело за инцидента с МИГ29 (а такова ще има), защото всички свързани лица са с Ваша протекция, и ще бъде ли прокуратурата независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев".                           

Часове по-рано Димитрина Попова се нахвърли отново на служебния министър на отбраната Георги Панайотов:

"Трябваха ми две седмици, за да разбера истината за "нещастния инцидент" с Валентин Терзиев - без записи, без черни кутии, само с лични средства и много ограничено време, и се чудя на МО, БА и в частност ВВС на вас колко време ви трябва, за да я затриете и потулите. Министър Панайотов, това че не е пилотска грешка го знаех още на 9-ти юни, след като се разбра, че няма отказ в техниката. Но Вие тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега "палачинката е обърната", заради медийния и обществен натиск, но до края на следствието може пак пилота да е виновен. 

Имената на щурманите изобщо не са необходими, защото и те не са виновни или по-скоро също са с по-малка вина, но може би точно с тях ще си "измиете ръцете" в хода на следствието.                          

       

Като дадете орден на м-р Терзиев на церемонията (звучи по-скоро като за изчистване на имиджа на МО и ВВС, отколкото за почести), може да поискате и рапорта за уволнение на ген. Русев - защо е дал съгласието си и е положил подписа си за провеждане на тези стрелби, при положение, че осигурява по 12 ч. нальот на пилотите и не осигурява подготовка на подчинените си, а ги изпраща на гибел. 

Да поискате рапорта на зам.-нач. щаба на ВВС Луканов - защо не е отменил стрелбата, а даже е "натискал" мишената да бъде поразена, защото видите ли ще се изложим и пострадаме, ама кой по-точно и пред кого - пилота или "пагоните на някой" и не на последно място на ген. Мирчев и ген. Петров - зам.командири на ВВС - ръководителите и организаторите на това учение, защо се провежда учение "на хартия", а нямаме ресурс за него (аналогично е със "самолетите на Борисов"), защото тези хора явно нямат чест и са "петно" за БА и ВВС. 

Забравете за последните 13 сек. и последните думи на пилота (всъщност почти сигурно е, че това не са последните думи, ако секундите са 13), а извадете предпоследните 13 сек., те са напълно достатъчни за истината и не са необходими черни кутии, кабели, Украйна и т.н. 

И накрая Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело (защото такова ще има), защото всички тези лица са с Ваша протекция, и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурора на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна... 

Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още.

Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на Президента????

P. S.: Кураж на всички действащи летци, и Терзо нямаше да се откаже, ако беше някой друг. Но това командване ли искате и така ли искате да продължава? Защото с политически гръб е така. 

Промяната зависи от вас, а не от тях - борете се и не мълчете! Да говориш, когато казваш обективната истина не е измяна. Измяна е всичко, което в момента се случва в БА, а и в цялото управление на България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Съболезнования на госпожата,но нещо взе да намирисва в нейната активност
+1
 
 
Съболезнования на пострадалото семейство! Няма нужда да се мърсите с обръщения към предателя на България!
0
 
 
Радев е уникален пилот и е наясно с всичко, по-добре от всички! Това, че нещастието се случи в този момент не значи, че е виновен Радев! За жалост, това беше поредната злополука с военна техника и загинал Човек и със сигурност няма да е последната! България отдавна няма армия, благодарение на "големите старания" в тази насока на евроатлантическите ни партньори и с любезното съдействие на всички правителства след 1989-та! Факт!
Моля Ви да помогнем на едно младо момиче да живее,като публикувате зова и за помощ.https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0ByNw3LhmovbhJ7SPGbJxtdm7QDoSpSN2ki2aZ6eoyctqVkSQtbjo9cEDuXZS24SQl
0
 
 
Дай боже да няма втори мандат на сегашния президент. Съд за националния предател.
0
 
 
Това учение е нещо гнило.Ввс на Бг ,Пво на Сърбия ,Американците само не ясно какво са правили.
0
 
 
Много съжалявам за споходилото нещастие, но тази женица - пилот ли е, военен ли е, разследващ ли е? Ясно, че и е тежко, но защо медиите трябва да прекопират постоянно резултатите от мъката и?? Просто няма смисъл от това.
+4
 
 
И естествено пъпеша няма да отговори нищо
+7
 
 
Поклон към г-жа Попова!!! БОГ ДА Е С ВАС!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Решения на Общинския съвет в Кюстендил
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: