Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Важно! "Гражданската" по-скъпа, ако предишният собственик на колата е с много нарушения
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:01 / 08.11.2018Коментари (10)919
© Blagoevgrad24.bg
С новата система "бонус-малус" ще трябва да внимаваме какви коли купуваме. Когато автомобилът втора ръка е бил управляван от водач с много провинения, това ще се отрази на размера на "Гражданската отговорност". За това предупреди Владимир Савов от Комисията за финансов надзор, предаде Нова. "Идеята на тази система "бонус-малус" е купувачът да внимава, когато купува кола. Възможно е този автомобил да е бил на неизряден шофьор. Системата е смесена. Тоест, следи се както МПС-то, така и собственикът", обясни заместник-председателят на КФН.

Ако новият собственик кара отговорно в продължение на една година, цената на "Гражданската отговорност" ще падне с 30%. Той поясни, че купувачите ще могат да правят справка за автомобила. "Такова проучване ще може да бъде направено през системата на Гаранционния фонд. Ще може да се знае тази кола в какъв клас е. Тази система ще промени пазара на колите", каза Владимир Савов. Той допълни още, че ако например различни шофьори от една й съща фирма карат един автомобил, те трябва да са особено внимателни, защото системата ще действа за всичките водачи на колата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ТОВА Е ВЪРХЪТ НА ПРОСТОТИЯТА! Защо да плащам за греховете на предния собственик! Такъв идиотски закон със сигурност няма никъде! Олигофрените, които са го предложили, да бъдат публично линчувани!
Aнонимен
на 08.11.2018 г.
+2
 
 
Колите вече имат изкуствен интелект. Колата приема гените на предишният собственик, а новият собственик има една година да я превъзпита ! Другото малоумие е , че ако новият собственик има по-лоша характеристика ще намаже от това, че предишният собственик е бил доста примерен!
Aнонимен
на 08.11.2018 г.
+1
 
 
Това е данък "изкуствен интелект"! Колата унаследява генетично привичките на предишния собственик! На новият собственик се предоставя възможността да превъзпита колата за една година!
+5
 
 
Явно получовеците участващи в този ЦИРК гледат доста анимационни филми , в които има говорещи коли и те вече носят отговорност.
+3
 
 
Лелеее, какъв закон доживяхме. е*аси шамандурите работят в този парламент.
+3
 
 
Каква вина има колата като е карана от некадърник
+1
 
 
Тоя закон няма да просъществува дълго, защото ще се види , че 99% от шофьорите са си изрядни съответно приходите ще спаднат заради бонус системата и само 1% ла*нари ще продължават да нарушават, но понеже или са ''наши хора'' или са ченгета или някакви държавни служители, няма да им се налагат санкции и така застрахователите няма да има откъде да компенсират бонусите и ще изреват
на 08.11.2018 г.
+4
 
 
Пълно безумие!!! За кой дявол на колата, като неодушевен предмет да се приписват деяния на шофиращия??? А да ти лепват по подразбиране провинения на колега споделящ шофиране на един и същ автомобил прескача всички граници. За такава уравниловка и Ленин не би се сетил.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: