Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Васил Божков: Не мисля да давам отпор на държавата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:25 / 30.01.2020Коментари (0)513
©
Aз съм съществувал в България въпреки политиката. Явно този път твърдо са решили да ме премахнат. Можеха да кажат човешки и да им дам бизнеса и да не се занимавам повече с бизнес. 30 години не са малко“. Това каза пред bTV бизнесменът Васил Божков.

 

Днес от прокуратурата обявиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинения. Самият той определи обвиненията като "несериозни“.

Президентът на "Нове Холдинг“ каза, че от медиите разбира, че е издирван: "Никой не ме е търсил, не знам за никакви повдигнати обвинения. Да каже (главният прокурор Иван Гешев – бел. ред.), ако иска публично, ако иска по телефона или с призовка – кога, къде да се явя и аз ще се явя точно на момента там. (…) Има си законов ред, пращат се призовки или по телефона. Ако иска г-н Гешев, публично да каже и аз ще се явя веднага“.

Той заяви, че не се укрива и има възможност да се върне в България за два часа. Божков не конкретизира в коя държава се намира. Каза само, че не е в страна от Европейския съюз, но "има страни, които не са членки и са на половин час полет“. Преди да бъдат повдигнати обвиненията срещу него, плановете му били да се върне в България в средата на другата седмица.

Бизнесменът отрече някога да е кадрувал в Комисията по хазарта, като добави, че дори не познавал членовете на комисията. Председателят на структурата Александър Георгиев е в ареста.

По думите на Божков случващото се с него е "грубо погазване на законите“ от гледна точка на неговите човешки права: "Не мисля да давам отпор на държавата. Държавата сме всички ние. Но тая държава, ако не съблюдава законите, ние ли трябва да ги съблюдаваме?“.

"Ако приемем за чиста монета (обвиненията – бел. ред.), сигурно сега са открили някакво страшно престъпление. Нали знаете, че този закон го създадоха те – отмениха точка на Кадиев, която го забраняваше и го гласуваха с точка която го разрешава“, коментира още бизнесменът относно промените в Закона за хазарта, откъдето тръгна сагата с него и с облагането на частната "Национална лотария".

Божков подчерта, че само в неговите офиси са правени обиски, докато подобни проверки не е имало при бившите му съдружници братя Найденови, които сега са в силно обтегнати отношения с него.

На въпрос дали ще се върне в България, Божков отговори, че е на разположение. "Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Не знам за какво е издирването, мен никой не ме е търсил", подчерта още Божков. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване", каза още Божков, информира БГНЕС.

Още по темата: общо новини по темата: 249
30.01.2024 »
23.01.2024 »
23.01.2024 »
22.01.2024 »
22.01.2024 »
21.01.2024 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: