Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Варненец сезира прокуратурата, след като за втори път телата на родителите му изчезват от гроба им
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:41 / 18.08.2020Коментари (12)444
© Varna24.bg
Архив
Мъж от Варна ще сезира прокуратурата, след като за втори път телата на родителите му изчезват от гроба, в който са били положени, въпреки заплатена такса за услугата "Ползване за вечни времена“.

Пред Радио "Фокус“ – Варна варненецът Добрил Константинов разказа неволите си, с които се е сблъсквал не веднъж, а цели два пъти и които описа като абсолютно абсурдни в 21 век.

В периода от 2015-та до 2020-та мъжът два пъти издирва тленните останки на родителите си, които са били погребани в гробищния парк край село Тополи.

"Всичко започна през далечната 1994-та година, когато почина баща ми Стефан Константинов, погребахме го в гробището на село Тополи. Според законите, платихме гроба на баща ми, за ползване за вечни времена. Документът е в мен и е от гробищния парк знаят, че са ми издали нужната квитанция. След като платихме таксата, реших, че всичко откъм документация е уредено. И оттук се почват неволите. През октомври 2015-та година почина и майка ми. Тогава дадох на траурната агенция документ, че имаме гробищно място в Тополи и иска да положа тялото на майка ми при тленните останки на баща ми. Обаче, представете си изненадата ми, когато от траурната агенция ми се обаждат и ме информират, че няма да могат да погребат майка ми в гроба на баща ми. Казаха ми, че нямам гроб. В първия момент реагирах с изненада, защото аз съм сигурен, че баща ми е погребан в Тополи и имам документ затова, освен това между 2012-та и 2014-та съм ходил на гроба му. Веднага отидох да проверя и оказва се, че в гроба на баща ми е погребан друг човек. Как и защо, абсолютно не е ясно.

След като стана скандал, ни дадоха нов гроб, в съседство от първоначалния. Връчиха ми една торба с кости, които нямам идея дали са на баща ми и именно там погребахме майка ми. С баща ми – надявам се. След това съм ходил няколко пъти на гроба на родителите ми, имаше плоча, всичко си беше наред“, разказва Добрил Константинов и допълва, че няма идея, какъв по-голям шок го очаква.

"И тук стигаме до датата 8-ми август 2020 година, т.е. миналата събота. Точно в този ден бях на погребение на наши близки, отново в гробищата на Тополи. След като свърши погребението, реших да мина и през гроба на родителите ми. Отивам на гроба им и какво виждам, според Вас? Там отново е погребан друг човек. Техният гроб го няма, т. е. там е, но с друг човек вътре. На гроба имаше друг паметник, изцяло друг външен вид на мястото. И забележете, че погребението е извършено на 31.01.2019 г., 3 години и 3 месеца след като сме погребали майка ми, в същия гроб! Първо бях шокиран, че тленните останки на родителите ми отново са изчезнали. Второ бях шокиран, че по Закон трябва да минат най-малко 8 години, за да погребеш някой в гроб, в който има тяло“, допълни Добрил Константинов.

След като за втори път установява, че тленните останки на родителите му липсват, варненецът тръгва да ги издирва. Първоначално от администрацията на гробищата му казват, че се е объркал и на това място никога не е имало гроб. Мъжът обаче не се отказва, тъй като е убеден, че е погребал родителите си точно на това място, при това баща си за втори път. След изрично настояване да се извадят архивите от администрацията, се потвърждава, че Добрил Константинов е напълно прав и в гроба, в който по документи трябва да са родителите му е положен друг човек.

"В рамките на 5 години загубих двата гроба на родителите си, а и самите си родители, тъй като не ми е известно къде са тленните им останки. Извършено е изключително неприятно оскверняване на тялото на майка ми, та то дори може да не е било напълно разложено, към момента на отварянето на гроба. Изключително съм потресен от това, което ми се случи и ще сигнализирам всички компетентни институции“, категоричен бе Константинов.

Христофор Христов, управител на гробищния парк в село Тополи потвърди за случая и заяви, че се извършва спешна проверка.

"Не знам какво да Ви кажа, аз продължавам да твърдя, че човек по-скоро може да бъде ударен от метеорит, отколкото два пъти да загуби гроба на родителите си“, каза Христов.

Според него, тленните останки на родителите на Добрил Константинов все още са в гроба, но заровени много надълбоко.

"Грешката по всяка вероятност е станала, защото гробарите е трябвало да разровят съседни гробове, но са се объркали. Това е изключително неприятна ситуация. След два дни ще имаме по-голяма яснота за случилото се“, допълни управителят на гробището в село Тополи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Може ли пък за 20 години да е ходил 2-3 пъти до гроба на родителите си? Ако ходеше поне на месец веднъж нямаше как да се случи такова нещо.
0
 
 
И на кой са му притрябвали разложени трупове?
0
 
 
За тази вандалщина строги наказания за отговорните лица и съд!!! Това кощунство не трябва да остане ненаказано!!!
+1
 
 
Няма такава държава - Абсурдистан. Жалката истина!
+2
 
 
Ей, навсякъде в тази държава се напълни с калинки, коя от коя по-некадърна и по-некомпетентна!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: