Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Варненци сред най-активните в подкрепа на кауза за българското образование
Автор: Пламена Николова 13:02 / 26.05.2021Коментари (0)577
©
Скачане на въже, каране на колело по пълнолуние, слънчеви поздрави, изкачване на 10 планински върха за 10 уикенда, горене на 10 000 калории за ден, бебеносене, тичане с куче, рафтинг, учене на нови хора, 200 км в софийските паркове. Това са само част от предизвикателствата, които участници в първото благотворително събитие “Предизвикай се с кауза" ще изпълнят на 30 май. 

Нестандартното събитие е първото по рода си и провокира всеки желаещ, без значение възрастта и физическата форма, да изпълни лично спортно предизвикателство в подкрепа на българското образование и работата на фондация “Заедно в час".

За участие е необходима само регистрация на сайта https://zaednovchas.bg/sport/, символично дарение за каузата и изпълнение на свободно заявеното предизвикателство до 30 май. В регистрационната форма участниците избират от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по желание.

Събитието се организира от фондация “Заедно в час" и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.

Регистрираните участници вече са над 600, като това включва както индивидуални регистрации, така и регистрации на фирми, които се включват с екипни предизвикателства под формата на тиймбилдинг активности. Регистрирани участници има от различни държави в Европа, САЩ и Австралия. От България регистрации има от почти всички области, като най-много регистрирани има от София-град, Пловдив, Русе, Бургас и Варна. От спортните категории най-много са заявките за ходене, следвани от тичане и друго (свободна категория).

Всяка регистрация за “Предизвикай се с кауза" автоматично включва записаните участници и в томбола с над 100 награди от партньори на събитието, които ще бъдат изтеглени след 30 май. Сред наградите има ваучери за приключения, вдъхновяващи книги, спортни артикули, тренировки с професионални инструктори и др. Информацията за наградите непрекъснато се допълва и е достъпна на сайта на събитието. 

В събитието с лични предизвикателства се включват и изявени български спортисти. Сред тях са сноубордистката Александра Жекова, гимнастикът Йордан Йовчев, боксьорът Кубрат Пулев, волейболистът Владо Николов, сърфистките Мария Кинкина, Илияна Стоилова и Ели Димитрова, фитнес инструктура Инес Павлова и ултрамаратонеца Краси Георгиев. Сред известните посланици на инициативата са още лица от българското кино и театър.

Фондация “Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. “Нов път в преподаването" е първата и най-успешна програма на организацията. Участниците в нея получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, професионални контакти и силни приятелства. През миналата година организацията стартира и втора програма “Училища за пример", която е насочена към развитие и подкрепа на цели училищни екипи.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: