Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ваня Григорова обяви дали ще премахне Паметника на Съветската армия, ако стане кмет на София
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:51 / 03.07.2023Коментари (7)292
© bTV
С мен бяха провеждани разговори от различни партии, не само от една партия. Форматите, които предлагат, са съвсем различни. Не бих могла повече от това, че да, имам покани от различни партийни среди да съм кандидат за кмет на София. Това заяви Ваня Григорова, икономически съветник на КТ "Подкрепа“, в ефира на bTV.

"Десните среди намериха общ кандидат, логично е левите среди да търсят свое общо лице, през което да се явят на местните избори. Дали ще се обединят, дали лицето ще съм аз – това е въпрос на детайлни разговори", допълва тя.

"Смятам, че трябва да се провежда различна социална политика – такава към гражданите и работещите в София. Не мога да кажа дали ще се съглася", поясни още Григорова.

Противоречива е оценката ѝ за досегашното управление на София. Някои политики трябва да се продължат – например увеличаване на местата в детските градини.

По повод преместването на Паметника на Съветската армия, тя заяви: "Това е политическа заигравка, която не биваше да се случва. Това не е от решенията на СОС. Това е дъвка за политикани, това правят някои вече обявени кандидати. Против съм, паметникът трябва да си остане там."

"Васил Терзиев е опонент на политиката, която смятам, че трябва да се води. Той самият заяви, че София трябва да бъде продукт, който е конкурентоспособен на европейския пазар. Аз не мисля, че столицата на България трябва да се счита за продукт. Това пазарно мислене – печалбата никога не е за всички", категорична е тя.

"През последните 2 години печалбите са нараснали от 27 на 47 милиарда лева. Тези печалби си остават в частни ръце. Ролята на държавата тук е обаче да преразпределя и да не оставя гражданите да изпитват ефектите на кризата, докато някои се облагодетелстват от нея", каза още тя.

Тя подчерта, че в рамките на НСТС трябва синдикатите поне да бъдат изслушани, "без някой министър на финансите да се надвиква". "Асен Василев се опита да ме прекъсне и да наложи своята интерпретация", заяви тя.

"МРЗ е основен показател на държавния бюджет. От нея зависят стотици хиляди граждани. Редица професии, специалисти, зависят също от размера на минималната заплата. Затова казваме, че е ключов показател. Ке увеличат майчинството – нещо, което трябваше служебното правителство да направи. Замразено е обаче обезщетението за безработица – тези хора са плащали осигуровки и се наказват сега", каза тя.

"Оправдаваме се, че няма средства, а отказват да вземат средства оттам, откъдето трябва да се вземат. Максималният осигурителен доход не искат да го пипнат. Не може да излезе сметката, когато максималната пенсия е колкото максималния осигурителен доход. Така се амнистират тлъстите доходи. Има хора, които получават по 100 000 лева месечно, а плащат осигуровки само на 3400 лв.", допълни Григорова.

Тя обясни какво е отговорил Асен Василев на тези нейни думи: "Каза, че всичко е лъжа, това не е вярно – такива избухвания нямат значение, когато числата показват нещо друго. Заявката беше, че през бюджета са осигурени средства за възнагражденията за медицинските сестри и лекарите, които са записани в колективния трудов договор. Само че средствата за болнична помощ са редуцирани."

Още по темата: общо новини по темата: 690
10.05.2024 »
08.05.2024 »
05.04.2024 »
02.04.2024 »
15.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/115 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Червена Мангалка. Навсякъде са боклуците на прехода с родители червени маймуни.
Aнонимен
на 04.07.2023 г.
-1
 
 
Тоя трол вмирисан ще стане кмет на София когато аз стана патриарх.
Aнонимен
на 04.07.2023 г.
-1
 
 
А не, същите кръгове са си. Просто наследниците на червената сган, сега управляват чрез пионките си като радев и пеевски.
+1
 
 
Алоу вие нас за дебили ни имате и коя точно е тая девоика дето ни я пробутвате,покраи сусофилите и русофобите ,не се е пръкнала инвитро от нищото нали .Аман от внуци и внучки на активни
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 03.07.2023 г.
-1
 
 
Тая лъже като стара мома, че са я канили откъде ли не! А, какво значи лява политика, реализирана от кмет? Ще превърне София в социален дом ли, що ли? Тази има ли поне един ден като мениджър, в безсмисления си животец на синдикален тунеядец?
+1
 
 
Той трябва да стои! За да се помни! За да се помни какво стана тогава! За да имаме отговора какво се случва днес! Защото това което става днес е същото което стана тогава! Но в полза на други кръгове!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Катастрофи в България
Брутално убийство в Силистра 
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: