Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Валери Симеонов: Не съм този Сатана, за който ме описват
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:46 / 28.11.2019Коментари (4)651
© БГНЕС
Не е справедливо да ме изкарват обществен враг номер 1, не е човешко. Платих си своята цена. Не съжалявам, че съм освободил вицепремиерския пост. Това заяви новият зам.-председател на НС Валери Симеонов.

 Повод за коментара му станаха протестите на майките на деца с увреждания, които протестират срещу избора му за заместник-председател на НС.

"Първата фаза на протестите беше успешна от тяхна гледна точка. Извиних се за думите си, подадох оставка. Използвам по-остри изрази, може би съм чепат характер. В продължение на година работя върху себе си. Тази разлика с останалите колеги в политиката предизвиква остри реакции. Какво да направя? Такъв съм. Много често обръщам внимание на изразите, които използвам. Но важното е, че трите законопроекта, за които настояваха те, бяха приети в НС", коментира Симеонов.

Той сподели, че знае какво е да имаш болен човек в дома си  – и дядо му години наред е бил на легло, и майка му в момента е в такова положение от 7 години.

"Наясно съм с болката на тези майки и с това, което изпитват. Животът ми е свързан с хора с увреждания. Знам какво означава това. Имам майка с тежък инсулт, за която се грижа вече седма година. Обидно ми е, когато ме изкарват като звяр, който няма сетива, за да разбере болката на тези жени. Напротив, много добре я разбирам. Всичко разбирам и оправдавам, но не мога да приема да има втора фаза за демонизирането ми и изкарването ми като обществен враг. Аз съм платил за грешката си. Помагал съм на много хора с инвалидност",   добави той.

"С делата си, които не са известни на обществеността, мога да докажа, че не съм този сатана, който ме описват", заяви Симеонов и изрази готовност да се види с протестиращите майки на деца с увреждания, но смята, че искането на оставката му е политическо.

По повод избора му за зам.-председател на Народното събрание Симеонов посочи:  "Става въпрос за избор на моите колеги. 3 месеца аз не приемах това предложение за този пост. Бях определен да бъда зам.-председател на НС. Аз го приемам като отговорност. Нямам нужда от постове. Доказал съм се в своята работа. Постигнал съм успехи в областта на бизнеса и нямам нужда от нови успехи и признание".

По думите му той не е вкопчен в тази позиция. "До момента аз съм помогнал на доста хора със собствени средства. Това са жестове, с които мога да докажа, че нямам предопределено отношение към никого. Не ми е присъща показността", допълни Симеонов пред Нова тв.

Валери Симеонов коментира и повишаването на данъците в София.

"Неприятна и болезнена, но необходима мярка", каза той по повод по-високия данък за по-замърсяващите автомобили. "Съобразно изискванията на ЕС, това е неизбежно".

Той коментира и предложението нерегламентираното отдаване на стаи в онлайн платформи да се санкционира. 

"Става въпрос за следното – дали държавата да се прави, че не вижда беззаконието, или да осигури еднакви условия за всички, които предлагат хотелиерски услуги", каза Валери Симеонов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Е,как ме намерихте една хубава дума за него....
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 28.11.2019 г.
+2
 
 
Да, ти си чугун, винкел, гранична ограда.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: