Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Пловдив определиха съдбата на мъжа, убил двете си малолетни деца!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:57 / 02.03.2021Коментари (0)295
©
Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в Стара Загора, с което е оставена без уважение молбата на осъдения Иван Нанчев за замяна на наказанието "доживотен затвор“ с тридесет години лишаване от свобода.

Иван Нанчев е осъден за това, че през януари 1998 г., в София, умишлено е умъртвил малолетния си син Д. Н., който се е намирал в безпомощно състояние и му е наложено наказание доживотен затвор.

С друга присъда Нанчев е осъден, понеже през месец септември 2000 г. в София умишлено е умъртвил малолетния си син Д. К, който се е намирал в безпомощно състояние, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Наложено му е наказание доживотен затвор.

Освен това Нанчев е осъден с още две присъди – за измама на различни граждани на една година лишаване от свобода и за кражба на газов пистолет от автомобил също една година лишаване от свобода.

През 2010 г. на осъдения е определено едно общо най-тежко наказание – "доживотен затвор“.

Съгласно Наказателния кодекс, когато е определено наказание "доживотен затвор“ то може да бъде заменено с лишаване от свобода за срок от тридесет години, ако осъденият е изтърпял не по-малко от двадесет години.

Пловдивският апелативен съд приема, че напълно правилно окръжните съдии са преценили, че формално са налице основанията, предвидени в закона, понеже осъденият е изтърпял 20 години и 2 месеца лишаване от свобода. От представените от затворническата администрация данни се установява позитивно развитие на осъдения. Той притежава трудови навици и умения, изпълнителен е и се справя с поставените му задачи. Все още обаче не е осмислил в достатъчна степен причините за проявеното криминално поведение и има среден риск от рецидив.

Определението на Апелативните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване. Според закона осъденото лице може да направи ново искане за замяна на наказанието "доживотен затвор“ не по-рано от две години след постановения сега отказ на съда.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: