
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ужас! Тъпчат със захар хляб за диабетици | ||||||
| ||||||
Данните сочат, че най-високо съдържание на захари има в хляб, предназначен за диабетици. Фибрите във всички изследвани диетични самуни са с по-ниско съдържание от това, което се смята за нормално в Европа. Според резултатите в изследваните хлябове средното количество фибри е 1,02 грама на 100 грама. За сравнение, средното съдържание при проведен подобен тест в Холандия е 5,1 грама фибри на 100 грама, или близо 5 пъти по-високо. Дори хлябът с най-високо съдържание на фибри - хляб с пшеничен зародиш, съдържа 3,18% фибри, което е доста по-малко от обявеното на етикета. В диетичните хлябове има и високо съдържание на остатъчна пепел. "Активни потребители" обясняват този факт с влагането на много сол и други добавки като например утайка от кафе. Тяхната цел е да подобрят естетическия вид на хляба - да става по-тъмен. От Асоциацията на хлебопроизводителите и сладкарите обаче коментираха, че този тест е нереален и заблуждава клиентите. Целта му е да лансира определени марки за сметка на други, смятат от браншовата организация. Източник: АСН |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@blagoevgrad24.bg