Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Убиецът на Мария в Стара Загора бил от страховития клан Бенджооларите
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:13 / 27.03.2019Коментари (0)705
© Blagoevgrad24.bg
Архив
В Стара Загора преди дни бе открит труп на млада жена, а малко след това бе задържан и убиецът. Тялото е на жена, карана да проституира от мъжа си. Жената всъщност е майка на 5-годишно дете в жилище на улица "Витоша" в циганския квартал "Лозенец".

22-годишната Мария от фамилията Рибкоолар има 5-годишен син, чийто баща Тодор я ревнувал непрекъснато и я заплашвал с убийство от затвора. Там той доскоро излежавал присъда за опит да нарани с брадва съседка, направила му забележка, разказва Гита, лелята на малкия Демир, пише "Телеграф". 

В нощта на 23 срещу 24 март Тодор се върнал доста пиян, от вратата се скарал с бабата и лелята, напъдил детето да спи при тях и прибрал Мария в тяхната си "къща". По някое време се чули викове, след това всичко утихнало. На сутринта в неделя Гита пратила Демирчо да повика майка си. При вида на потъналия в кръв труп малкият се разпищял. Всичко в стаята на Тошо и Мария било оплискано в кръв, ножът бил захвърлен до спалнята, едно от пердетата на прозореца било откъснато и по него също имало кървави следи.

Намерили убиеца сврян под леглото в къщата на родителите му. Първоначално майка му отричала да го е виждала, но полицейското куче надушило следата и бил арестуван.

"Тодор или Таир, както е ромското име на убиеца, е от рода на Бенджооларите, всички са едни такива дребни, нисички и набита, ама много люти и все налитат на бой. От много време се дрогираше, беше на пико, мина на някакви кристали, напоследък май и с по-тежка дрога се друсаше...", коментираха близките на убитата жена. 

От Рибкооларите са категорични, че Мария не е била проститутка, по думите им жената не работела, грижела се за синчето си, разчитала на детските, които получавала от социалните. Според тях клевета било, че са сред уличните дилъри на наркотици, пускали такива слухове завистници. Сравнително хубавата им къща била построена от спестявания от работа в Гърция. Тодор се запознал с Мария, докато тя била ученичка. Направили голяма сватба, по онова време мъжът все още не бил посегнал към наркотиците и дори работел по строежите. После нещата се объркали, Таир все по-често оставал без работа, напивал се, пропушил канабис, после се обърнал и към синтетичната дрога. За щяло и нещяло пребивал Мария, а от затвора излязъл съвсем пристрастен към наркотиците.

При огледа на мястото на произшествието в квартал Лозенец са иззети нож, дрехи и част от одеялото със следи от червеникава течност. Назначени са и се извършват експертизи - съдебномедицинска на пострадалата, дактилоскопна експертиза и ДНК експертиза, разпитват се свидетели, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив. Тодор В. е обвиняем за умишлено убийство и е в ареста за 72 часа. Ако бъде признат за виновен, го грози затвор от 10 до 20 години.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: