Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Туроператор от Варна настоява за трансевропейски, туристически шосеен коридор до България
Автор: Пламена Николова 09:06 / 14.01.2021Коментари (2)615
©
Илюстрация
Туроператор от Варна настоява за регламентиране на трансевропейски, туристически, довеждащ шосеен коридор за автобуси и за леки коли. Ето какво споделя за Varna24.bg Герчо Герчев, туроператор, който работи с полски туристи:

"На фона на цялата тази ковид-щина, която отвсякъде ни залива, получих авансова вноска по ранни резервации за група 45 души, туристи от Полша, които ще пристигнат на 13.05.2021 в Златни пясъци. Веднага ще прехвърля парите на хотела, за който е резервацията. Който е от бранша, знае за какво става дума.

Пиша това не за да се похваля! Пиша го, за да настоявам за пореден път пред Министерството на туризма, най-после да започне международна процедура по регламентиране на трансевропейски, туристически, довеждащ шосеен коридор за автобуси и за леки коли с маршрут: Берлин – Прага – Виена/Братислава – Будапеща – Букурещ – Русе – Варна/Бургас, с разклонение: Катовице – Cieszyn (Pl) - Острава (Cz) – Žilina/Banska Bistrica (Slo) – Šahy/Будапеща.

Ясно е, че както и през миналото лято, шосейните туристи ще бъдат изключително важни за нашите летни курорти! Полските ми партньори са убедени, че ако сега бъде регламентиран такъв туристически шосеен коридор, това ще стане основание за началото на масова кампания по резервиране на автобусни групи от тази страна. Ефектът сигурно ще бъде много по-голям, отколкото едно участие на някаква туристическа борса. Не се съмнявам, че подобен ще бъде ефектът и за другите, важни за България емитивни пазари от Централна Европа.

Затова настоявам още веднъж, Министерството на туризма, вероятно заедно с Министерството на транспорта, да започнат най-после да уреждат този изключително важен за нашите летни курорти коридор! Нали помним силно нагарчащият опит от миналото лято? Да не стане пак така, да махаме отдалече на туристите, които от Централна Европа ще отиват по шосе в Хърватия, Албания, Македония и Гърция?

Нужда е незабавна подкрепа, за да се случи коридора сега! Докато още не е късно! Защото туристите трябва не само да резервират и предплатят, но и да могат да пристигнат, нали?", споделя Герчо Герчев.

Той допълва, че вече има желаещи българи, които да се включат в екскурзията "Полски замъци“, планирана от 04 до 11.05.2021 г. със самолет от Бургас.

"Разбира се, както вече заявилите, така и желаещите които още не са решили да се запишат, се вълнуват дали и тази година ковид няма да ни попречи да проведем екскурзията. Затова събрах актуална информация за ковид ситуацията там.

През октомври и ноември Полша бе много силно засегната от втората ковид вълна. Това принуди правителството в края на ноември да въведе сериозни ограничения за периода до 17 януари, последния ден на зимната ученическа ваканция.

Разрешено е влизането в страната на граждани на ЕС, обаче има 10 дни карантина. Влизането в страната за граждани на други държави е възможно само при специални случаи. Маски се носят навсякъде, дори при разходки в парковете. Транспортните средства могат да пътуват при заемане до 50 %  на местата в тях. Училищата, детските градини и ясли са затворени до 17 януари. Ограничена е дейността на търговските центрове и галериите (моловете), както и е ограничен броят на клиентите в по-малките магазини и други търговски обекти. Има определен период от 10:00 до 12:00 за пазаруване на възрастните над 60 год. Хотелите могат да приемат само ограничен кръг служебно пътуващи, ресторантите работят само за разнос на ястията.

Ограниченията вече дават желания резултат – от началото на януари броят на новозаразените започна осезаемо да спада. Например на 13.01.2021 г. в Полша е имало 9053 новозаразени и 117 починали (населението на Полша е около 38 милиона души). За сравнение, в различните дни на първата януарска седмица новозаразените бяха от 12000 до 15000 на ден.

Маршрутът на нашата екскурзия "Полски замъци“ през месец май преминава през 4 воеводства (области) в южната част на страната - Малополша с главен град Краков, Силезия с главен град Катовице, Ополие с главен град Ополе и Долна Силезия с главен град Вроцлав. Гъстотата на заразените там е по-ниска в сравнение с тази за цялата страна.

Както в България, така и в Полша на 27.12.2020 г. започна ваксинирането срещу корона вируса. И там първоначално се ваксинират медицинските работници.

Наблюдаваното намаление броя на новозаразените в началото на този месец, както и ходът на ваксинирането срещу ковид, дават надежда че до април ситуацията дотолкова ще се успокои, че да отпадне карантината в Полша, да отпадне локдаунът и да можем успешно да проведем екскурзията", пише още туроператорът.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 14.01.2021 г.
0
 
 
Я първо да оправят Аспаруховия мост, после да спрат фекалиите да влизат в Черно море, после мислете за български и чуждестранни туристи. Как ще закараш и върнеш туристи до някогашните "златни" пясъци по това тясно, задънено криволичещо шосенце ? Защо се пъните и зорите като управляващите не мислят за вас , а грабят с пълни шепи от вашия труд ?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: