Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трус в БНТ, предстоят възлови промени в програмната схема
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:11 / 08.03.2023Коментари (0)284
©
Сериалът "Войната на буквите" ще бъде преозвучен, БНТ няма да финансира филм на Максим Генчев, по всяка вероятност ще падне рубриката на Петър Стоянович в предаването на Георги Любенов.

Това стана ясно от изявлението на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии, където направи отчет на работата на обществената телевизия от юли до декември 2022 г.

Докладът на Кошлуков беше приет с три гласа "за" и двама въздържали се, но се отличи с това, че всички членове на регулатора поздравиха по-голямата част от работата на БНТ - специалното отразяване на годишнината от началото на руската инвазия в Украйна, новото младежко предаване, студиата за световното първенство по футбол, започналото филмопроизводство.

Критиките бяха за липсата на повече разследваща журналистика, по-голяма ангажираност към проблема с корупцията в България, филма "Ботев" (който самият Кошлуков нарече "посредствен"), рубриката на професор Петър Стоянович в предаването на Георги Любенов, което се излъчва през уикенда, както и за филма "Войната на буквите", за липсата на регионални теми през седмицата и други.

Кошлуков заяви, че има много неща от критиките на членовете на регулатора, "от които може да се извлекат неща". От изложението му стана ясно още, че БНТ вероятно ще откаже да прави новия филм на Максим Генчев (режисьор на "Ботев"), за който преди месеци бе обявено, че ще бъде подкрепен финансово от обществената телевизия.

Причината е, че той е приет на филмова комисия, но не са спазени конкретни изисквания, които са важни за оценката на бюджетната комисия. Новият проект на Минчев е за цар Иван Александър - "1349", пише "Блиц". 

"Ботев" получи много критики, а самият Кошлуков го нарече "посредствен, читалищен филм.

"Сякаш е направен от драмсъстава на читалището. Гледахме го, филмът е слаб, той е заснет като художествена самодейност. Отчитаме го като наша грешка, не е на нивото на БНТ", заяви още Кошлуков.

Друга поредица, която получи и положителна оценка, но и критики, е "Войната на буквите", който по думите на Кошлуков е даден за преозвучаване на продуцентите, защото според него няма как царят да говори със съвременни думи като "смешник" и "изчезни" , а и езикът не трябва да звучи като анахронизъм. 

Единствено Симона Велева от състава на СЕМ похвали сериала и усилието на БНТ да снима исторически филми.

Темата за проф. Петър Стоянович и участието му в "Денят започва с Георги Любенов" бе повдигната от Габриела Наплатанова, член на СЕМ, тъй като в Съвета са получени сигнали за реплика на професора, свързана с малките момиченца. 

"Визираха се определени неща", обясни Наплатанова, без да навлиза в подробности. Каза обаче, че точно това издание на предаването ще бъде проследено отново от СЕМ, за да се прецени дали има нарушение на закона.

"Предвиждам сериозни промени, преразглеждане на тази рубрика, в която и друг път е ставало дума, има недостоен език. Сутрин рано явно професорът не внимава с езика. Ще бъде преразгледана, ако изобщо остане", заяви още Кошлуков.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: