Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тройна експертиза обръща версията на Анита
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:55 / 12.04.2017Коментари (5)838
© bgdnes
Културистът Николай Димов е издъхнал не заради "свинските опашки", а заради запушване на дихателните отвори.

Едновременно с това е било притискано и тялото му. Това е заключението на тройна експертна оценка, изготвена в София на базата на документи и доказателства по делото.

Документът е подписан от трима експерти от Съдебна медицина. Той бе приет и приложен към делото от апелативните съдии във Варна миналия петък. Тогава се гледа делото срещу Анита Мейзер, обвинена в непредумишленото убийство на съпруга си Николай Димов. Тя признава, че докато правели експеримент, стегнала свински опашки около врата му и той издъхнал върху масажната маса в дома им.

Тази версия е силно разклатена от подпечатаната и подписана от трима мастити медици експертна оценка, която обяснява причината за смъртта и травмите по тялото на Николай. Заключението на медиците е, че Николай е издъхнал, преди да бъде вързан с кабелните връзки.

Според експертите Анита няма как сама да е душила Николай, защото няма такава сила, а тялото е било натискано едновременно със запушването на устата и носа.

Разминаванията в обясненията й също навеждат разследващите към версията, че тя прикрива истинския килър на мъжа си. Най-вероятно причината да мълчи е страх, категорични са ченгетата. Затова и силиконката поела цялата тежест на вината за смъртта на любимия си.

Съдебните медици описват в оценката, че причината за смъртта като "механична асфикция от типа на запушване на външните дихателни отвори и имобилизация на снагата" (бел. ред - притискане на тялото). За това говорят охлузвания и кръвонасядания, както повърхностни наранявания по лигавицата на устните и върха на езика и редица други травми.

Освен това е налице счупване на носа на границата на хрущялната част и наличие на рана.

На приложените снимки от аутопсията на Димов се виждат охлузване по предната повърхност на шията вляво от срединната линия, под долната челюст и около нивото на щитовидния хрущял. Травмите по гърба, лакътните стави и подбедриците пък били от натискане на тялото.

"При този механизъм на настъпване на смъртта (бел. ред. - удушаване чрез запушване на носа и устата) няма рязко спиране на оттока на кръв от мозъка ( както е при обесване и загърляне)", обясняват медиците. По думите им всички травматични увреждания в областта на лицето, главата, гръдния кош и гърба са причинени от "действията на тъпи предмети", причинени по механизма на притискане в две противоположни области на тялото. По тялото на Николай е имало кръвоизливи както под, така и над поставената примка.

Именно затова Ники нямало как да е издъхнал от трайно затегната примка, заключават медиците.

Експертите акцентират и на травмата на Николай, получена зад тила приживе. Те подчертават, че Николай е нямало как да се самонарани. "Ако пострадалият е легнал по корем с лице към масажната маса със завързани крайници, единственият начин да бъде получена такава травма е удар по главата от друго лице", категорични са медиците.

"Не е възможно, ако смъртта на Димов е настъпила на масажната маса (както твърди единствената очевидка - Желева), травма с такава изява да бъде обяснена като постмортем (бел. ред - послесмъртна), получена при падане на тялото по гръб от масажната маса", аргументират се трите вещи лица.

На базата на изследването на причината за смъртта тримата експерти от Съдебна медицина заключават, че Ники е ударен с немалка сила, докато е жив, в тази част на главата. Допускат, че той е изпаднал в безсъзнание поради функционално нарушение на мозъчната дейност. "Това на практика позволява да се приеме привеждане на Димов в безпомощно състояние", категорични са експертите.

Те подчертават, че той няма как да е оказвал съпротива и е можело да му бъдат поставени "свинските опашки. Това е улеснило и удушаването му чрез запушването на носа и устата. "Установените травматични увреждания не могат да бъдат обяснени с падане от собствен ръст, включително и тези по главата", пишат в документа експертите.

Медиците подчертават и че травмите по главата на Димов няма как да са причинени по начина, по който ги описва Мейзер. Те са категорични, че по тила на Николай е имало удар - нещо, за което Анита не споменава.

Медиците на практика изключват смъртта на Николай да е настъпила върху масажната маса. Те подчертават, че ако носът е бил счупен при предсмъртни гърчове върху масата или падане от нея, е трябвало да има видими пръски около масата или до мястото, където е намерен трупът. Наличните данни, че Анита е чистила капките кръв, може само "частично" да обяснят липсата от подобни зацапания.

"Тези показания обаче противоречат на травмата на носа, обуславяща обилно кървене и довела до локвата кръв под главата и гръдния кош на Димов. "Обстоятелствата налагат като по-вероятен извода, че дори и да е почиствала Желева, травмата на носа е причинена на мястото, където е намерен трупът при огледа".

Медиците отбелязват, че има данни, че не е изследван "сакът", върху който Желева твърди, че е паднало тялото на Николай от масажната маса. Ако се кредитират показанията на Желева за обстоятелствата, свързани с този сак, медиците смятат за особено важно да се изследва чантата.

Тя не е иззета при обиска. По думите на Анита тя е оставила истинския сак на спирка в близост до кооперацията, където е издъхнал Ники, защото чантата била нова. По време на следствения експеримент се вижда друг сак - който не е същият, върху който е паднал Николай.

Източник: bgdnes.bg

Още по темата: общо новини по темата: 117
08.09.2022 »
14.08.2020 »
03.01.2020 »
06.11.2019 »
26.08.2019 »
13.06.2019 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
най-после да прочета нещо обнадеждаващо, браво на експертите в съдебна медицина, смърт за долната циганка убийца
+1
 
 
От първия ден е ясно,че сама не може да стегне свиските опашки така !!!
на 12.04.2017 г.
0
 
 
Сливенския затвор ще е нейния дом за дълго време ... Но тя е извратена ще и хареса :)
+1
 
 
Явно играят доста пари в цялата тази история.
Aнонимен
на 12.04.2017 г.
+4
 
 
Обрат се получава в разследването. Или медиците са в грешка или тази е адски добра актриса!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: