Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Този месец 170 камери на КАТ ще влязат в действие
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:25 / 09.05.2015Коментари (1)277
© Bulfoto
Този месец 170 камери на КАТ ще влязат в действие. Това каза в интервю Иван Вълков, заместник-председател на Комисията по транспорт и депутат на ПП ГЕРБ от Бургас. Народният представител припомни, че преди около два месеца бе взето решение да бъдат върнати на пътя отново мобилните камери. 

"Към настоящия момент са работещи около 30-тина камери, които са стационарни. През този месец ще влязат в действие още около 170 камери, което ще допринесе за повишение на безопасността на движението и ще има по-сериозни санкции и контрол върху водачите на МПС", заяви Вълков. 

Според направен анализ след затопленото на времето, когато трябва да очакваме по-нормални условия за движение по пътищата, точно тогава зачестяват тежките катастрофи, както и убитите по пътищата, посочи още депутатът. 

По неговите думи причините са, че се увеличава потокът от автомобили и водачите на МПС не спазват правилата за движение. 

"Има се предвид и лошата роля, която играят лошите пътни настилки, но най-вече несъобразяването на обстановката и несъобразената скорост. Както и това, че голямата част от водачите си позволяват да управляват МПС след употреба на алкохол, други упойващи вещества или пък след като са им отнети документите за управление т.е. те управляват неправомерно. В тази насока смятаме, че правилата за движение и контрол трябва да бъдат решени", категоричен бе Вълков.

Народният представител обясни, че последните промени в Закона за движение по пътищата са основно две. 

"Едната е свързана с паркирането в центровете на града, където са обособени т.н. "сини" и "зелени" зони. Дали самото паркиране може да се извършва плащането като цена на услугата или като такса. Досега е било такса, а сега се даде възможност това да бъде цена", разясни той. 

Вълков допълни, че няма промяна на цената на услугата. 

"Другата промяна е във връзка с паркирането в паркове и градини, зелени зони, места, които са обособени за движение само на пешеходци и тротоари. Там съществуващата глоба беше 20 лева, предложението беше за 200 лева. А това, което беше взето като решение е глобата да бъде определяна от общинските съвети и тя да се движи в рамките от 50 до 200 лева", каза още Вълков.


Източник: радио "Фокус"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Лято 2024
Евроизбори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: