Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Това ли е причината за катастрофата на бул. "Сливница"?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:33 / 14.05.2023Коментари (0)198
©
Защо 18-годишният ученик Адриан Антонов, който със 102 км/ч помете на пешеходна пътека влюбените Ани и Явор, не е натиснал спирачката? Въпросът не дава мира на цяла България, откакто стана трагедията на столичния бул. "Сливница“ на 8 май.

Страх. Това е най-вероятната причина.

В момента се изготвя съдебно-психологическа експертиза, която ще бъде представена на апелативна инстанция идната седмица. Показателите й могат да доведат и до промяна в мярката за неотклонение на обвиняемия.

Адриан се оказа не само музикант в църковен хор, но и много праведен евангелист, член на Българската божия църква.

За него добра характеристика е представил лично духовният водач пастор Павел Игнатов. Младежът от църковния хор обаче сега може да влезе в затвора, тъй като макар и по непредпазливост причини смъртта на 24-годишната Анна-Мария Милчева и 23-годишния й приятел Явор Стоянов, пише БЛИЦ. Според техни съседи и приятели от жк "Света Троица“ двамата млади влюбени са готвели да правят годеж през лятото.

Живеели заедно от около 2 години, а Ани се върнала у нас от Франция, където завършила образованието си. Предпочела да остане в България тъкмо заради Явор, който бил любител фотограф.

Според автотехническата експертиза по делото Адриан Антонов е карал със 102 км/ч. Пресичащите пътното платно са стъпили на него, когато малкият автомобил "Форд Ка“ на джигита бил на 266 метра от тях. От държавното обвинение са категорични, че Адриан е имал достатъчно време да види пресичащите, да натисне спирачките и дори да успее да спре въпреки високата скорост.

Нищо от това обаче не се е случило. Причината – вероятен уплах и изпадане в паника. Адриан е имал книжка от 25 февруари и минимален, дори никакъв опит зад волана. В съдебната зала той каза, че съжалява за случилото се и изказа съболезнования на семействата на загиналите.

"Практически обвиняемият е нямал опит, но въпреки това е предприел движение с изключително висока за градски условия скорост“, обяви съдия Николай Младенов от Софийския градски съд в мотивите си.

"Участието му в църковния хор на Божията църква в България би трябвало да е възпитало у него смиреност и зачитане на правата на другите", мотивира се още магистратът за вземане на най-тежката мярка за неотклонение на младежа – задържане под стража. Адвокатът на Адриан Димитър Марковски обясни, че той се е прибирал към дома си, след като е оставил приятелката си.

Стана ясно и че е имал наложен от родителите му вечерен час и е бързал, тъй като минавало полунощ. От защитата се опитват да докажат и че на мястото е имало друга кола, идваща насреща му, и го е заслепила. Самият Адриан твърди, че това бил джип БМВ Х5.

Адвокат Марковски пък бе категоричен в съда, че е имало и перпендикулярно движение на автомобил "Нисан Кашкай“, който попречил и на видимостта на пресичащите пешеходци. Затова Явор и Ани не се забавили при преминаването на бяснодвижещия се "Форд Ка“ на Адриан, който иначе биха видели, и въпреки предимството си би могло да изчакат. Знаейки, че е млад шофьор, Адриан е трябвало да бъде по-предпазлив поради липса на опит, мотивира се обаче съдът.

При сблъсъка тялото на Ани излита над автомобила и пада зад него, той продължава движението си още 300 метра, като върху предния му капак остава тялото на Явор. Спира се при удар в уличен стълб, отново без да натисне спирачките.

След това Адриан излиза напълно невредим от колата и започва да пита притеклите се на помощ очевидци на касапницата какво се е случило. Това става ясно от показанията на няколко свидетели, които са категорични, че младежът е бил напълно неадекватен.

Двете жертви са пресичали булеварда на пешеходна пътека на 8 май 15 минути след полунощ. Показанията на свидетелите се разминават с тези на обвиняемия и защитата. Според очевидците не е имало никакво движение, минал е единствено един "Фолксваген Голф“, който се е движел в посока от центъра към жк "Люлин“.

Още по темата: общо новини по темата: 53
11.04.2024 »
17.09.2023 »
01.09.2023 »
01.09.2023 »
30.08.2023 »
29.08.2023 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: