Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тормоз над дете от съученици в училище! Майката влезе изненадващо в час и остана без думи!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:43 / 09.04.2019Коментари (6)1217
©
Майка твърди, че синът й е бил подложен на системен психически и емоционален тормоз в училище. Жената е подавала сигнали до всички институции. Според нея обаче не е получила никакво съдействие дори от училищното ръководство на СУ "Св. Паисий Хилендарски" в Пловдив. Ще наричаме момчето Иван, за да запазим самоличността на му в тайна. В края на месец февруари той споделя на майка си, че негови съученици системно го обиждат, изпращат му груби съобщения на бележки в час и съобщения в социалните мрежи, карат го да им пише домашните, да им носи раниците или да им купува закуски от лавката. 

"Още на следващия ден му казах да отиде и да опита сам да се справи с проблема. Опитал се е няколко пъти да им каже, че не му е приятно това, да спрат, но, уви, не са спрели", разказа майката Ралица Гушева.

Затова на 27 февруари Ралица търси съдействие от страна на училището. Тя разговаря с класния ръководител и един от зам.-директорите. По думите й обаче мерки не са били взети. На 28 февруари, по време на родителска среща, Ралица разказва и на другите родители и учители за проблема. След срещата тя получава повторно обещание, че мерки ще бъдат взети.

"Аз я уверих, че ще направя всичко възможно да разбера как и по какъв начин стоят нещата, тъй като до този момент аз не съм получавала някакви сигнали", заяви класният ръководител Данка Йорданова. На 1 март Ралица получава съобщение от сина си, което гласи: "Мамо, моля те, ела да ме вземеш. Не издържам, не искам да съм в това училище".

Ралица влиза в часа на сина й без разрешение. "Когато влязох в часа, една от  ученичките беше с крака на чина, с подпряна глава на стената и срещу мен се извика "Кво беее?". В лицето ми беше заявено: "Искаш ли аз да извикам моята майка и да видиш как ще те разплаче", разказа Ралица.  

Следват разговори между майката и педагогическия съветник, зам.-директора и директора за случилото се в класната стая. Ралица заявява, че ще отпише сина си от училището. 

"Говорих и с директора. Беше ми обяснено, че това е поведението на днешната млад
еж. Преди това беше разговарял с другите ученици и каза, че те са го отсвирили и той е отсвирил тях и това е една шега", каза още Ралица.

Нито един от анкетираните ученици не посочва, че има сигнали за тормоз в класа. Със замесените в случая ученици, които според Ралица са тормозели сина й, е разговарял както директорът, така и педагогическият съветник. 

Ралица подава сигнал до IV-то районно управление в Пловдив. За Нова тв от полицията отговориха, че цялата информация по случая е предадена до Районната прокуратура в града. След запитване от прокуратурата съобщиха, че нямат достатъчно доказателства, за да започнат досъдебно производство по случая. 

За случая сигнали са подадени и до отдел “Закрила на детето" към Агенцията за “Социално подпомагане", от където твърдят, че нямат информация за налаган психически тормоз. По сигналите до Държавна агенция за закрила на детето и до Министерство на образованието в момента се провеждат проверки. Синът на Ралица вече е преместен в друго училище извън Пловдив.

Още по темата: общо новини по темата: 229
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Много точна картина на това, какво се случва в днешно време по училищата - гюбеци върху чиновете по време на час, отговаряне на учениците срещу учителите, все едно са им първи приятели и са седнали заедно в кварталната кръчма, тормоз над учениците, заплахи срещу преподаватели и директори. С една дума - АНАРХИЯ! И това всичкото произтича от малоумниците горе, които карат директорите да треперят за всяко дете, защото иначе ще им намалят субсидиите! И искате да има нови кадри в образователната система - как да стане?! Учителите нямат никакви права и треперят да не кажат нещо на криво на "възпитаните" ученици, защото после последствията са изцяло за тях, а на децата никаква сметка не им се търси! Ако някой влезе със скрита камера по училищата, ще стане страшно. Ще ни разнасят по световните новини с години!
+5
 
 
Нещо не мога да разбера, подавани са сигнали до къде ли не, разговаряно е с кого ли не, но всички отричат да има подаден сигнал или доказателства за тормоз? Моля за разяснение, защото, доколкото разбирам от статията, майката е направила всичко възможно, в рамките на цивилизованото човешко поведение - без реакция и резултат насреща? Питам не за друго, ами ако се случи така с моети дете, да знам дали да си губя времето с институции и директори, или да почвам с шамарите наред по списъка. Също, сещам се, че може да подам сигнал до Динко - много е вероятно пичът да оправи нещата!
+5
 
 
Обидите и ударите не са ли форма на тормоз?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: